[]

arkadaşlarımı eve davet edeceğim ama

Evimde şu ana kadar hiç sigara içilmedi.
Çünkü gelen herkes benim hassasiyetimi biliyordu.
Şimdi davet edeceklerim yeni işimde çok sevdiğim insanlar.
Hassasiyetimi de gittiğimiz birkaç sosyal ortamdan dolayı biliyorlar ama evimde de içilmediğini bilmiyorlar.

Nasıl söylerim :(
Çok mu ayıp olur :(
Balkonum da yok. Fransız balkon evim.
3 hafta sonra davet edeceğim ama şimdiden sıkıştı içim.
Aralarında çok yakın dost olabileceğim 2 kişi de var.
Katiyen onlara karşı kırıcı ya da bencilce davranmak istemem.
Ne yapmalıyım sizce?

Teşekkür ederim.

 
annem bile yanımda sigara içme dediğimde tripten tribe giriyor, dışarıdaysak atarlı bi şekilde masayı terk ediyor falan :D sigara içen insanlar aşırı derecede bencilleşebiliyor. muhtemelen içmeyin dersen gıcık olup trip yapabilirler. eğer senin için önemli insanlarsa bir günlük müsade et içsinler. malesef sigara içenler halden anlamıyor, onlar için sigara dumanı rahatsız edici olmadığı için yanımda içme dediğinde uzaylıymışsın gibi davranıyorlar.


  • theseachange  (26.08.18 16:36:13) 
Çok büyütme bu meseleyi.
Normal davran.
Biri sigara içmeye yeltendiğinde küllük isteyecektir küllük olmadığını çünkü evinde sigara içilmediğini söyle. İçmez herhalde o da.

Aralarında dost olmak istediğin insanlar varmış o insanlara ilk gün müsaade edip de sonraki gelmelerinde bu durumu belirtirsen garip olur.
Kuralları baştan söylemek iyi olur bence.
  • mutekebbir  (26.08.18 16:40:27) 
Bende de aynı sıkntı var tek çözümü eve kimseyi davet etmemekte buldum, diğer türlü biri trip yapmasa diğeri trip yapar, bundan kaçışın yok yani muhakkak olur, o nedenle ya kimseyi davet etmeyeceksin ya da bir süre katlanacaksın. Tamam ben de sigara düşmanıyım ama sigara içen birine minimum düzeyde bi konfor sağlıyamıyorsan bu anlamda kimseyi çağırma, sen kötü olursun normal olarak.


  • angelus  (26.08.18 16:42:45 ~ 16:52:30) 
Mutfak kapısı kapanıyorsa falan kapatıp orada içmesini söyleyebilirsin zaten bir kızartma yaptığında kalmaz kokusu. Ben de nefret ederim evde sigara içilmesinden ama bizde böyle yapılıyor. Ya da fransızdan sarkıp içsin.


  • mirafiori  (26.08.18 16:44:59) 
Çok rahatsız olduğumdan evde sigara içilmiyor maalesef diyeceksin. Onlar da insan gibi sigara içmeyecek. Bu kadar.


  • Delay Fuze  (26.08.18 16:49:07) 
Ben de bunu açıkça söylüyorum. Fransiz balkona çıksın. Kapıyı da kapatsın. Biri sigara içecek diye evimi temizlemekle uğraşamam. Zaten biri o kadar bencilse gelmesin. Arkadaşım da olmasin. Zaten sigara içen iyi bir insansa sana sorar, hatta balkona kendi çıkar.


  • Traveller  (26.08.18 17:08:35) 
sigara içen ev sahipleri olarak evin içinde asla sigara içmiyoruz ve misafirlerimize de içirtmiyoruz, sigara içmek isteyen terasa çıkıp içiyor, hava müsait değilse de içmiyor.
sizin balkonunuz olmadığı için mutfakta kapıyı kapatıp içmelerine izin verebilirsiniz belki ya da onu da istemiyorsanız evde içilmiyor deyin. zaten sigara içen biri içeri adımını atar atmaz evde sigara içilmediğini anlar, kimse bozulmaz merak etmeyin.

  • ozgur bir kusun hatirati  (26.08.18 17:37:20) 
Birkaç saatlik bir davetse bırak içsinler. Sürekli sende kalacak halleri yok ya?

Ancak uzun süreli durumlarda içmelerine izin vermeyeceğini belirt, içmemelerini rica et.

Bana böyle bir şey söylense anlayışlı olurdum. İçen/içmeyenden çok kişiden kişiye değişir.
  • idexo  (26.08.18 18:18:03) 
evin icinde sigara icme donemi 90larda bitti diye biliyorum ben.

tiryakiler bile evin icinde degil, balkonda iciyor artik. kimse kirilmaz boyle bisey dedin diye.
  • brkylmz  (26.08.18 18:18:47 ~ 18:18:59) 
fransız balkona gidip içsinler, söyle çekinme.ilerde bu misafirlikler alışkanlığa dönüşürse senin başın ağrır. ayrıca sigara içen biri olarak ne kendimde ne de çevremdeki diğer tiryakilerde sigara içirmeme yada balkonda içirme olayına alınganlık olmadı, rahat olun.


  • issiz karga  (26.08.18 18:30:57) 
sigara icen biriyle nasil dost oluyorsun nasil bir sorudur arkadas sdfdsfdsf

ben sigara icen bir insanim ama oyle cakmagi cikarip sigara yakmam hicbir zaman. once icebiliyor muyuz sorarim. icilmiyorsa icmeyiveririm. toplanir disari cikarlar cok istiyorlarsa.

onlar icebiliyor muyuz demeden "evimde sigara icilmiyor yalniz" demen itici olur ama. direkt yakmayacaklardir sormadan.

alkollu event ise evinizin bu bulusma icin cok elverisli olmadigini da eklemek isterim. daha cok aksam yemegi veya kahvalti icin uygun olur.
  • supergirl  (26.08.18 20:09:54) 
niye bu kadar stres oluyorsunuz ki, içim sıkıştı falan? ev sizin ve bu kadar kritik bir konuda böyle bir beklentiniz olabilir, normaldir. sosyal ortamlardan hassasiyetini biliyorlarsa tahmin ediyorlardır bence evinde içilmediğini.


  • Phoebe  (26.08.18 21:35:40) 
sigara içen insanlar da bu konuda -genelde- duyarlı oluyor. sigara içecekleri zaman içebiliyor muyuz, diye -eşek değiller ise- sorarlar. o noktada balkonda içerseniz sevinirim derseniz hiç sorun olmaz(eski smoker konuşuyor). sizin sigara içmediğinizi biliyorlar ise daha da dikkatli olacaklardır zaten.

hiç içmesinler derseniz de size gıcık olmazlar bence ama yine de ortamın daha rahat olması, misafirlerin kendini daha rahat hissetmesi için bi akşam içilmesinden bi sorun olmaz diye düşünüyorum.

alkollü event konusunda da supergirl+1.
  • hesabım silindi kırgınım modlar  (26.08.18 21:58:57) 
sigara içtiğimiz halde mutfak hariç içmek yasak bizde. içen misafirlerden de salonun ortasında sormadan etmeden sigara yakanını görmedim. içmek isteyen insan camdan sarkar yine içer sana da bozulmaz merak etme.


  • sanguine mcqaer  (26.08.18 21:59:47) 
Alkollü buluşma değil, geç kahvaltı :)

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Şöyle yapacağım; onlar yakmadan evvel mutlaka soracak tipte insanlar. Ben de evde hiç içilmedi ama hadi beraber bahçeye inelim Türk kAhvesi yapayım ben size diyeceğim. (3 kat aşağı asansörsüz, kahve sigara İçin yaparlar bence :))

Teşekkür ederim tekrar
  • whatyougetiswhatyoudid  (26.08.18 23:03:01) 
ben camın önünde içiriyorum, içeriye pek bir duman gelmiyor ve çok nadir olduğu için de koku sinme riski yok.


  • orpheus  (27.08.18 01:08:32) 
Davete gelmeden önce evde sigara içilmediğini bilseler daha iyi olur sanki!


  • John Bloor  (27.08.18 11:52:39) 
*gene sasirdim cevaplara. evinizde sigara icilmesini istemiyorsunuz alti ustu. tuvalet kullanmayin gibi bir sey degil ki bu.
*sizi seven boyle sevsin.
*evin kotu koksun istemiyorsun diye trip atacak olan kisinin karakteri ile ilgili bir takim laflarin olmali.
*ben iciyorum, salonda da icirtiyorum. biraktigim bir donem vardi, o donemde de icirttim.
*bahce iyi fikirmis. balkonda icene hayir diyemezsen ve eve koku girerse mum yak, kokuyu engelliyor.
  • jimicik  (27.08.18 12:14:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.