[]

sehir bisikleti ile yol bisikleti arasindaki fark büyük mü?

www.decathlon.com.tr sehir bisikleti

www.decathlon.com.tr yol bisikleti


yol bisikletinin, sehir bisikletine göre artisi nedir? bu fark sehir bisikletinden yol bisikletine geçecek kadar buyuk mu?
bende sehir bisikleti var ama söyle günlerce uzun uzun mesafe katetmek istiyorum.

bana yol bisikletlerinin gidonu çok assagida gibi geliyor, çok yorucu olsa gerek.

arti yol bisikletleri çok pahali, deger mi gerçekten?


özet: sehir bisikletiyle uzun yol katedilir mi yoksa illa yol bisikleti sart mi? neden sart?

 
Şehir bisikleti adı üstünde. Markete gider önündeki sepeti doldurur gelirsin. Konfor odaklıdır, ekseriyetle göbekten 3 viteslidir. Aerodinamik değildir, hafif de değildir genelde.

Yol bisikletinde ise daha hafif kadro kullanılır, o sürüş pozisyonu da fazla rüzgar yeme daha az eforla daha fazla yol yap diye öyle. Daha detaylısını yol bisikleti uzmanları yazsın ben şehir bisikleti süren adamım.
  • bos gezenin bos ustasi  (26.08.18 15:16:50) 
Sıkı tutunun manav gibi cevap geliyor :D

Şu ilerideki markete, pazara gidem, hafta sonları püfür püfür azıcık bineyim sahil kenarında gibi sebepler varsa şehir alınız.

Vay efendim ben şimdi çıksam evvela bi 25 km yapsam, sonra 35 yapsam onu, gün aşırı 40 45 km binsem, sonra arada 100 ve ilerisi km'lik turlara çıkayım. Gibi amaçlar varsa yol bisikleti daha makul olacaktır.

Kafalar karışıksa hala dağ bisikleti alıp tekerleklerini jantın aldığı kadar inceltin hibrid, hibrid dolaşın zaten zaman içinde ekstra bir ihtiyaç varsa baş gösterir lan böyle olmuyo bi x lazım diye.
  • hedep  (26.08.18 16:48:02) 
Yol bisikleti performans, şehir bisikleti konfor amaçlıdır. Hybrid tabir ettiğimiz düz maşa bir bisiklet yeni başlayan için biçilmiş kaftandir. Uzun yol yapmak istiyorsan bagaja, çamurluğa ihtiyacın olacak. Konfor arayacaksın vs.


  • habarbey  (26.08.18 17:15:24) 
Şehir bisikleti var, şehir bisikleti var.

encrypted-tbn1.gstatic.com

Bu da şehir bisikleti diye geçiyor. Bisikletle uzun süre vakit geçirmemiş birinin yol bisikleti almasını tavsiye etmiyorum. Pozisyonu rahatsız, teferruatlı, lastiği kolay patlar vs.

Senin koyduğun şehir bisikletiyle uzun yola çıkılır ama çıkılmaz, gereksiz ağır. Benimkinin tarzı sana daha uygun bence. Hem bakkala gidersin hem de günde 100-150 km yol yapabilirsin.
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (26.08.18 20:12:59) 
Hibritler hem uzun yol hem sehir icin uygun, eger cok profesyonel kullanmayacaksaniz uzun yolda ve hizli surmek gibi bir amaciniz yoksa... Ben ikisiyle de birkac haftalik tura ciktim. Hibriti bozuk yoldaki, orman icindeki, cakilli yoldaki vs. performansindan dolayi tercih ederim. Sizin amaciniza ve beklentinize bagli her sey. Bir de, uzun yoldan kasit nedir? Kimi icin 30 km uzun yol, kimi icin 100 km.

Bu linkteki 18 kiloluk ayi ile uzun yol zor tabii. 13-14 kiloluklara bakin.
  • buf-e kür  (26.08.18 20:26:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.