[]

tansiyonun sürekli düşük gitmesi tehlikeli olur mu?

açıkçası çokta uğraşmıyorum yükseltmek için düşük iyidir diye? kötü mü ediyodum kendime. sabah tuzlu ayran içtiğim halde 8'e 5 di.




 
Çok büyük sıkıntılara yol açabilir acilen doktora gidiniz.


  • charles darwinin torunu  (26.08.18 17:12:23) 
Charles niye dalga geçiyorsun. Benimki hep düşük gidiyor onu sordum.


  • for day to break  (26.08.18 17:24:10) 
Ilerde hipertansiyon yapar kalbe zarar diyen filan var. Tecrübe eden var mı diye.


  • for day to break  (26.08.18 17:25:36) 
Benim de kendimi bildim bileli 8-9’a 5’tir. Diğer insanlar için normal olan 12’ye 8 olduğunda hastaneye kaldırılacak hale geliyorum. Şu ana kadar hiçbir zararını görmedim ben düşük tansiyonun. Gördüysem de bilmiyorum ya da hatırlamıyorum. Sorunun cevabını ben de merak ediyorum.


  • i m cool with that  (26.08.18 17:45:17) 
Ben de şu ana kadar bana zararı yok diye düşünüyordum aşirı halsiz bıraktığını farkedene kadar.


  • for day to break  (26.08.18 18:05:14) 
Sizin "normal" tansiyon ölçüleriniz bunlardır. Asıl yükseltmeye çalışmak zarar verir. Aşırı halsiz bıraktığı zamanlarda tansiyon arttırıcı şeyleri almaya gayret edin, yeterli. Haricinde yükseltmek için uğraşmayın.


  • sefil  (26.08.18 18:31:58) 
Dostum ne kadar daha patoloji görmemiş de olsam bir tıp öğrencisiyim neden dalga geçeyim, hele @sefil'in yazdığı çok riskli bir yorum. Çok farklı nedenleri olabilir, ama iyi bir dahiliyeciye gitmeniz gerekir, doğuştan öyle olduğunu söylemeniz lazım. Yoksa aa tansiyonun düşmüş yorumunu yapabilirler.


  • charles darwinin torunu  (28.08.18 11:55:45) 
@charles, Soruyu soran kişinin "önceden" bir dahiliye doktoruna gitmiş olduğunu varsayarak yazdım. Asıl tehlike kendi kendine tansiyonu yükseltmeye çalışmak. Sağlıkla ilgili yorumlarda zaten herkes doktora git diyor, soruyu soran kişi de doktora gitmesi gerektiğini biliyor, buraya duyuru açılmasının sebebi ikinci bir görüş almak veya endişeleri paylaşmak.


  • sefil  (28.08.18 12:06:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.