[]

ekmek sizin için kutsal mı ?

mesela küçükken yerde ekmek görsek alıp üç kere öpüp kimse basmasın diye yüksek bir yere koyardık. ekmeğin kutsal ve önemli birşey olduğu öğretilmişti çünkü

şimdi o kadar önemsemiyorum şeyleri. çünkü kandırılmışız hep.
neymiş efendim güneş dünyaya 1 cm daha yakın olsa yanardık uzak olsa donardık filan.

sizin kutsalınız var mı. nelerdir

 
güçsüz varlıklara yaklaşım dışında bi' kutsalım yok.

Mesela, bir köpeği sırf korkutabiliyor diye güvenli alanında korkutan bir yavşağı eski yunan tanrıları s*ksin istiyorum. Zeus'dan mesela en büyük beklentim de bu mesela, hera'nın peşinden koşacağına bu güç budalası arkadaşlarınızın kafasına 2 tane şimşek attırsa, beni de kazanacak haberi yok. Böyle tanrı mı olur.
  • mete kudur  (26.08.18 14:12:40) 
bence ekmegin kutsal ve onemli oldugunun yaygin olmasi arkasinda yatan emek. urunler kolay yetismiyormus eskiden (simdiki gibi ilaci sikmiyolarmis), isciler allahin sicaginda tum gun cogu da ac susuz calisiyormus. yani ekmek demek unlu bi ressamin tablosu, bi sanat eseri gibiymis. simdiyle kiyaslayinca o kadar onemi kalmiyor tabii :)

benim kutsalim hala emek harcanan her sey ama somut kavramlara henuz indirgeyemedim.
  • superfluid  (26.08.18 14:16:46) 
Herhangi bir yiyecek kadar kutsal


  • Delay Fuze  (26.08.18 16:51:44) 
Kutsal bir tarafı yok tabii, kutsallık yüklenmesinin sebebi, savaş dönemlerinde yemeğe ulaşmanın zor olduğu kıtlık zamanlarında unla suyu karıştırıp hamur yaparak bundan kolaylıkla ekmek yapıp hayata kalınabilmesiydi, bu imkanı verdiği için ekstra bir kutsallık adledilmiş yoksa pırasa ne kadar kutsalsa ekmek de o kadar kutsal.


  • angelus  (26.08.18 16:56:38) 
Ekmeğe hâlâ aynı değerle bakıyorum. Sofra toplarken ya da dolaba yerleştirirken düşürmüşsem alır üç kere öperim. Bazen kaldırıma atanlar oluyor, kenara, varsa da yüksek bir yere kaldırıyorum. Yapabildiğim tüm gıdalar için (öpmek haricinde) böyle davranış gösteriyorum.


  • m e b  (26.08.18 17:20:53) 
Her türlü yemek, ekmek gibi nimettir, başta israf edilmez, atılmaz üstüne basılmaz. Sokakta yerde gofret de görsem cips de görsem alır insanların basmayacağı yere koyarım. Kutsallık arkadaşların da dediği gibi eskilere dayanıyor. Bir lokma ekmeğe muhtaç olan canlıların olduğu dünyada bence nimete saygı bir nevi şükürdür.


  • mslny  (26.08.18 17:42:52) 
"Tarım devrimi" ve insanlık tarihine olan etkisini araştırırsanız ekmeğin kutsallığının nereden kaynaklandığını görebilirsiniz. Bugün kaloriden kaçıyor insanlar ama medeniyet nispeten zahmetsiz bir kalori kaynağının bulunmasıyla başlıyor.


  • mikro patlama  (26.08.18 17:44:55) 
Kutsalım yok, fakat doğaya saygım var.

Elbette doğada hiçbir şeyin araya gitmediğini biliyorum, buna rağmen bile bile hiçbir şeyi araya vermem. Araya verenleri görünce de anlayacak biriyse bir kez uyarırım.
  • idexo  (26.08.18 18:22:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.