[]

Dijital Piyano Kawai

Öğrenmeye yeni başlayacağım. Yamaha veya Kawai modellerini inceledim.
Kawai KDP110 modeline (4.300 TL) karar verdim gibi, alternatifi Yamaha YDP143 (5.000 Tl) idi.
Sıfırı bu seviyedeki ürün mü almak mantıklı yoksa 2 senelik (garantisi bitmiş, başka bir ilde) daha üst segment şöyle birşey mi almalı? (3.900TL)
www.sahibinden.com

KAwai yi nasıl bilirsiniz bu arada KDP110 özelinde
teşekkürler

 
Geçenlerde bu karşılaştırmayı yaptık zuhal müzikten bir arkadaşımla :)

Yamaha ok tamam akustik piyanoları da dijital piyanoları da boru değil. Severiz, sayarız.

Lakin ki beş bin liraya kadar olan segmentlerde yamaha fazla köfte koymazken kawai daha bi köfteli, suyundanlı ürünler sunuyor bize gibi.

Kawai kpd110 ile vakit geçirmedim ama genel olarak kawai elektrik piyanolarda olan problemi söyleyeyim, piano tonu, rhodes tonu gayet iyi kullanılabilinir, keybed tuşe, aksam gayet iyi, üzerindeki hoparlörler gayet tatmin edici fakat dur şunun line çıkışından bir bağlayım da ucundan bi kaydedivereyim, ya da canlıda çalıvereyim dediğimizde altına sıçızlamakta kawai'ler. Kulaklık harici line out senaryonuz yoksa alın kawai'yi geçin derim.

Tekrar ediyorum yamaha'nın yandım allah modelleri çok güzel, ama çoğ para.


(vardığımız noktada zuhal'in kawai dore'nin yamaha getirmesinde hiç bir rolü yoktur. iki dükkanı da severiz :)
  • hedep  (26.08.18 13:19:31 ~ 13:26:37) 
@hedep çok teşekkürler.
Açıkçası epey ileride pc ye bağlama, midi, pianoteq, vst işlerine girmek istiyorum. Bu durumda Kawai kdp110 da sıkıntı mı yaşarım?
Siz karşılaştırma sonucu ne aldınız bu arada? :)
  • Ruprect  (26.08.18 13:31:12) 
Midi olarak bağlayınca zaten cihazın line outlarını değil yalnızca midi klavye olarak kullandığınız için keybed'i kullanmış oluyorsunuz, o durumda sesler tamamen bilgisayar üzerinden kullandığınız modüllere bağlı.

Piyanist değilim klavye ile içli dışlılıyım daha çok, herhangi birini satın almadım, yalnızca sıklıkla karşılaştığım enstrumanlar. Piano tarzı bir enstruman almam gerekse Korg SV1 73 alırım :)
  • hedep  (26.08.18 13:35:27) 
Kawaii iyidir. Ama dijital piyano için illa konsol tipi almanız gerekmez. Özellikle bilgisayarda da kullanacağım diye düşündüğünüz için daha kompakt modeller de bakabilirsiniz. Kawaii es110 mesela. Ya da bilgisayarla kullanmak için özellikle üzerinde bir iki kontrol eklenmiş böyle bir cihaz da olabilir.

www.do-re.com.tr
  • anten  (26.08.18 16:30:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.