[]

Reyting ölçümü

Nasıl yapılıyor




 
kısaca seçilen insanların evine cihaz koyup ne izlediklerine bakıyorlar.


  • binder dandet  (26.08.18 11:25:21 ~ 11:25:30) 
Denek haneler seçiliyor, evlere rating cihazı takılıyor. Sonra ortalaması alınıp hesaplanıyor.

Araştırma şirketlerinin seçim öncesi yaptıkları anketlerle aynı mantık.
  • amortisman  (26.08.18 11:25:38) 
Haneler nasıl seçiliyor, kim tarafından seçiliyor


  • owaki  (26.08.18 12:17:20) 
Bu devirde ilkel bir yöntem değil mi


  • owaki  (26.08.18 12:17:34) 
@owaki; Katılıyorum, teknoloji bu kadar gelişmişken böyle bir ölçüm bana da saçma gelir.
Zaten bütün verilere ulaşılabiliyor artık.
Böyle seçili evlere cihaz takmak falan biraz geri bir yöntem gibi.

@mor bembombom; Benim bildiğim kadarıyla televizyona takılan ayrı bir cihaz ve özel kumandası var hatta ailedeki her fert için ayrı bir tuş varmış atıyorum evin kızı geldi kendi tuşuna basıyor istediğini açıp izliyor sonra baba aldı o da kendi tuşuna basıp istediğini açıyor yani hangi programı ne tip izleyici izliyor görmek için.
Yani ev ahalisinin haberi olmalı bu durumda.
  • mutekebbir  (26.08.18 12:43:23) 
Evdekilerin tabii ki haberi var, kumanda olayı doğru. Tam ne kadar bilmiyorum ama para da alıyorlar. Çevrelerine söylemeleri yasak çünkü kanallar falan öğrenip para teklif ediyormuş eskiden.

Bu çağda garip diyordunuz da, tv tek taraflı bir teknoloji. Gelen sinyal var giden yok. İptv gibi şeyler internetten olduğu için onda her türlü istatistik tutulur.

Bu arada tüm Türkiye'de 2500 kişide falan o cihaz var diye biliyorum.
  • nhk ni youkosu  (26.08.18 13:42:17) 
başlığı görünce araştırayım dedim, şöyle birley buldum.....

www.tiak.com.tr
  • 2 tostos turan  (26.08.18 13:55:52) 
Ek olarak, zaten bir çok kanal bu ölçümlerin saçma ve adil olmadığını söyleyerek reytinglerde yer almıyor hatırladığım kadarıyla.

Yakın bir zamanda yeni karasal yayın sistemine geçeceğiz, yani uydu antenleri ve receiver ile değil de yeni bir alet ile karasal yayınlar alacağız. Bu teknoloji sayesinde de net olarak bu teknoliyi kullanan her hanenin ölçülebileceğini hatırlıyorum.
  • John Bloor  (27.08.18 10:14:17) 
açılın sahibi geldi.

bi kaç sene öncesine kadar bizim evde vardı bu cihazdan. bildiğimiz uydu alıcısı yerine onlar tarafından verilen alıcıyı kullanıyorduk. ayrı kumandası var tabi. kumanda da ailedeki herkes için bi tuş vardı dedikleri gibi. o an kim izleyici ise onun tuşuna basıyorduk. her tuş için de bağlı olduğu kişinin özellikleri kaydedilmişti tabi önceden. (yaş, cinsiyet vs) tuşlara her zaman dikkat etmiyorduk açıkçası yani sonuçlar güvenilir değil :D

nasıl seçildiğimizi hatırlamıyorum ama sanırım kapıda yapılan bi anketten sonra aramışlardı.

biz para almıyorduk ama kullanılan ay başına puan veriyolardı. o puanla da kendi kataloglarından alışveriş yapabiliyorduk. ufak tefek elektronik aletler, tencere, nevresim vs bunlar vardı. iki üç sene durdu bizde, sonra şirketin anlaşması mı ne bitmişti sanıyorum. kullanmayı bıraktık. öyle arayıp para teklif eden kanal filan da olmadı.
  • elorelia  (27.08.18 10:35:24) 
benim tv izleme platformum (turkcell tv+) internete bağlı. yayını da internet üzerinden alıyor.

modeme atanan ip belli, modemin televizyona verdiği ip belli.

yani internete bağlı bir cihazın "123.456.789.012 ip numaralı modeme bağlı olan 192.168.1.25 ip'li televizyon ile şu kadar dakika show tv izlendi, bu kadar dakika kanal d izlendi" şeklinde log tutup göndermesi gayet mümkün değil mi? bizden de istatistik alınıyor mudur bu şekilde?
  • kibritsuyu  (27.08.18 10:37:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.