[]

Kan Testi

Şimdi bu sorum biraz ilginç. Yani bilinmesi mümkün mü onu da bilmiyorum ama sormam gerekiyor..

Mesela hasta filan olunca, hastaneye gidince kan testi filan yapılır bazı değerler çıkar filan ya; işte diyelim ki ben uyuşturucu kullanıyorum. Yani uyuşturucuya da spesifik bi isim vermemiz gerekirse ot menşeili ürünler olabilir, kokain olabilir mesela. Bunları kullanıyor olsam, bu testlerde ortaya çıkar mı?

Ayrıca askerlik öncesinde bu veya buna benzer bir test yapılıyor mu?

 
  • emraah  (07.03.10 23:05:30) 
Askerden önce kan testi yapılmadığını bizzat biliyorum.


  • mhm  (07.03.10 23:10:47) 
yani benim anladığım kadayırla birinin uyuşturucu kullandığını tespit edebilmek için özel bir teste sabit tutmak lazım, öyle normal kan testleri ile olmuyor. teşekkürler..

edit: teşekkür ettiğime bakmayın, böyle bitmesin. daha fazla bilgisi olan varsa ekleme yapsın. böylece kullananmış olanlar filan için daha rahatlatıcı olunabilir mesela ki..

@kediebesi: sadece meraktan..
  • t joe  (07.03.10 23:12:06 ~ 23:15:20) 
bildigim kadariyla "eger bakarlarsa" cikar. zaten kaninda 3-4 ay dolasiyor meret; ama hastanelerdeki testlerde uyusturucu miktarini oleceklerini hic sanmam. ayrica kaninda ciksa bile kanunen suc olmamasi gerek. icerken veya satarken yakalanmadiktan sonra sorun yok. eger bu dediklerim yanlissa biri duzeltsin cocuga yazik olcak. :)


  • mouse sanitary pad  (08.03.10 04:14:25) 
askerlik için sorun olmaz çünkü hapçısı, eroinmanı, esrarcısı falan oraya geliyor. tipinde bir bozukluk varsa gider bu arızalı adamların olduğu yerde yaparsın askerliği. böylece paşalar gibi otunu da bulursun tozunu da. yakalanırsan oyarlar tabi bu ayrı. hepatit, hiv falan testi yapılıyor askerdeyken bir de kan grubu belirleniyor. onun dışında ise şüphelendikleri kişinin uyuşturucu durumuna da bakabilirler bunda bir yanlış yok ama yapan duymadım görmedim. ben olsam bu alışkanlıklardan kurtulmaya çalışırdım yoksa hayatını askeriyede geçirebilirsin. (askerde uyuşturucuyla yakalanırsan hapse gönderirler ayvayı yersin)


  • ozdek  (08.03.10 09:31:27) 
simdi,

uyusturucu maddeler idrar'da 1 haftaya kadar cikabilir bu vücud'un aktifligi ile alakalı yani eger, cok hareketsiz ve miskin yasiyorsaniz idrar tahlilinde uyusturucu kalintilarina spesifik test yapmak kosulu(1 hafta) ile ulasabilirler. ancak bu maddelerin kan'da 3-4 ay dolastigi tamamen safsatadan ibarettir. bu maddeler 48 saat(maks) kandan atilir. kan tertemiz olur, yalnizca 6 ay ozellikle sentetik uyusturucular 8 ay boyunca sac'tan yapilan tahlilerde tespit edilebilir.

o da zaten cok pahali bir test.
  • kobretti  (08.03.10 13:49:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.