[]

Ram Alımı

Selamlar.

Masaüstü bilgisayar için ram alacağım. Donanım işinden çok anlamıyorum, ama arkadaşım pcdeki ramin aynısından alırsam daha iyi olacağını söyledi (güvenemedim bilgisine). Doğruluğu var mı?

5 sene önce arkadaşlar toplamıştı kasayı, gskill marka bir ram var. Başka yerde hiç duymadığımdan amca gibi daha bilindik bir marka alayım istiyorum. Bir de 2. ellere bak dediler ama teknolojik şeyleri sıfır alıp garantisi boyunca kafa rahat takılmak daha tercih edilesi geliyor bana. Fiyat yarı yarıya fark ettiğinden arada kaldım. Hangisi daha mantıklı?

Anakartım DDR3 destekliyor, bende şu an 8 gb ram var, bi 8 daha alacağım bütçem gereği. Anakart çift modül olduğundan 8-8 takılacağım. DDR3 olması gerektiği dışında bildiğim tek şey iki ramden hangisi yavaşsa onun hızına göre çalıştıkları.

 
Anakartının websitesine gir, oradan kataloğu indir, desteklediği ram ve model numaralarına bak, onlardan al.

Uğraşmak istemiyorsan arkadaşının tavsiyesine uy, aynısından bir tane daha al.
  • idonthaveatvset  (25.08.18 18:26:15) 
bilgilerin dogru. aynisindan almana gerek yok. ddr3 oldugu surece butun ram'ler calisir, hizli olan yavas olanin hizinda calisir. cok istisnai modeller sorun cikartabilir ama %99 sorun cikmaz. RAM kolay kolay bozulan bir parca degil, ikinci el de alabilirsin. almadan once bilgisayarina takip memtest yaparsin. eger sorun cikarmazsa gonul rahatligiyla alabilirsin ikinci el.


  • crucio  (25.08.18 19:02:07) 
epey.com enuygun.com akakce.com

bunlara girip en uygun fiyatlısını alıver.
  • binder dandet  (25.08.18 19:16:15) 
Arkadaşınız çok da yanlış bilgi vermemiş. Aynı ram lerle Dual Channel modunda çalışabilir bilgisayar. Performansa biraz etkisi var, oyun vs. oynamıyorsanız neredeyse hiç etkisi yok.


  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (26.08.18 10:45:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.