[]

evi hangi ton maviye boyayayım?

sb.

evi tatlı bi maviye boyamak istiyorum ama karar veremedim. var mıdır şöyle "şu mavi güzel" dediğiniz mavi renk tonları?

boya bu arada filli boya. kodu falan varsa onu da yazmanızı rica edeceğim.

teşekkürler.

 
boyalar ağır metal içerir ve ömür boyu solursunuz.
ağır metal içermesin mümkünse.

  • aslindasorunumpsikolojik  (25.08.18 16:03:35) 
sıçtın mavisini cok severim. gercekten.


  • imnotsureabout  (25.08.18 16:15:46) 
evini ve zevkini bilmediğim için (bir de şu an elimin altında kartela olmadığı için) renk öneremeyeceğim. ama kartelalar oluyor, boyayı alacağın yerde karteladan bakıp seçebilirsin. tabi boyadığında o karteladaki renkten biraz farklı çıkacak, özellikle duvarların mevcut rengine ve uygulama kalınlığına göre fark olur ama seni çok bozmaz diye düşünüyorum.
ağır metal konusuna gelince, boyalar ağır metal içerebilir veya içermeyebilir. ağır metal içeriyorsa bile (ki genelde kurşunlu pigment olur bu) boyanın içindeki pigment havaya karışmaz, solumazsın, gidip boyalı duvarı masayı vb. yalamazsan zehirlenmezsin. zaten mavi istemişsin, muhtemelen açık mavi düşünürsün, kurşunlu pigment pastası tinti olsa da çok az miktarda olur (büyük ölçüde TiO2 ve ftalosiyanin mavisi pigment içerir, bir de istediğin tona göre azıcık tint edilir). Filli'yi bilmiyorum ama AkzoNobel kurşunlu pigment kullanmıyor, hassasiyetin varsa Marshall'a bakabilirsin.
Not: boyacıyım
  • pati  (25.08.18 16:20:56 ~ 16:21:08) 
KOZMIK 305


  • tux  (25.08.18 16:32:30) 
turkuaz serisinden efsun


  • halanne  (25.08.18 16:50:59) 
mümkün olduğunca açık ve mat bir renk olsun. şunun gibi:

bitmeerut.club

bir keresinde "iletişimin rengi" geyiğine oturma odasını maviye boyatma hatasına düşmüştük. (daha koyu, şöyle bir mavi: parsito.com ) 3 ay sonra o kadar içimiz şişti ki bir daha boyattık. baya şirinler gibi olmuştu.
  • sir gawain  (25.08.18 16:54:04) 
oğlanın odasını geçen sene renxmatik iç cephe kartelasındaki "yıldız"a boyadık, güzel oldu.

www.filliboya.com
  • kibritsuyu  (25.08.18 17:29:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.