[]

esnaftan hangi alışverişleri yapıyorsunuz?

ben tüm gıdalarımı migros, bim, a101 ve şok'tan alıyorum. çok susasam bile bunlardan biri haricinde bir yerden su almam. giyim alışverişimi avm'lerden yapıyorum. diğer çoğu şeyi internetten alırım. bir esnaf işletmesine girmeyeli yıllar oldu. siz neler ve neden alıyorsunuz esnaftan?




 
butun giyim eşyalarımı ayakkabı dahil zincir magazlardan alıyorum

cakal esnafa yağmurlu havada su yok
  • bana her yer cehennem  (25.08.18 16:02:44 ~ 19:33:13) 
karşıdaki kasap marketlere göre daha ucuz. ondan alıyorum artık. onun haricinde aklıma gelmedi pek


  • glamdr1ng  (25.08.18 16:04:00) 
Kimi zaman terziye giderim, evde dikis makinem olsa onu da yapmam aslinda.

Zaman zaman baklava gibi tatli seyler aldigim yerler oluyor.
  • Traveller  (25.08.18 16:29:20) 
şarküteriye ve kasaba gidiyorum. bazen terziye de işim düşüyor. susamışsam da suyu ilk gördüğüm yerden alırım, öyle bir esnaf düşmanlığım yok.


  • sir gawain  (25.08.18 16:34:22 ~ 16:37:41) 
yufkacıdan yufka, mantı, yumurta alırım. meyve sebze alışverişimi manavdan yaparım. ekmeği fırından, baharat ot vs aktardan alırım. peyniri zeytini şarküteriden alırım. giyim alışverişiyle pek alakam yok ama bugün ufak bir dükkandan 5 tl'ye şort aldım.


  • pati  (25.08.18 16:36:07) 
tavuk ve et kasaptan, ekmek fırından, kedi kumu petşoptan, baharat aktardan, yapı malzemeleri hırdavatçıdan. şimdilik aklıma gelenler. market alışverişi ise her daim migros, çağdaş, bim vb. gros marketlerden yapıyoruz.


  • theseachange  (25.08.18 17:14:43) 
Büyük marketlerden zincirlerden olabildiğince az alışveriş yapıyorum çünkü kasabım manavım olsun sokağımda istiyorum.
Yufkacı terzi kapanmasın hırdavatçı da
Nasıl bir dünya istiyorsan ona göre alış veriş yapmalısın.
Param olsa palto da diktirirdim kendime o pahalıya geliyor maalesef
Ben küçük esnaf ölmesin istiyorum. Kahvemi de starbucks tan değil tek dükkanı olan yerlerden almayı tercih ediyorum.
  • fasulyek  (25.08.18 17:18:44) 
Neredeyse herşeyi. Alkolü tekelden alırım büfecim sabittir halini hatrını hep sorarım, yanına nevale için bir şeyler sıkıştırır bazen.

Kıyafet için avm de dolar ile ödenen kiraya ortak olacak durumum yok maalesef, Maltepe pazarı gül gibi tişörtler satıyor 7 TL tanesi tek seferde 15-20 tane alırım senelik beni götürür uzunca bir süre. Mavi 35 liraya tişört satıyor geçen gün gördüm kafayı yicektim.

Gıda alışverişini halden, kuruyemiş alışverişini yine halden yaparız. Kayınpederim yıllardır aynı esnaftan alır, hak yemez malın kötüsünü vermez göçmen bir amca. Gramı gamına tartar mümkün değil bu samimiyeti başka yerde bulmanız.

Berberim çocukluktan beri aynıdır zaten hiç tarif dahi etmem, otururum yapar kalkarım.

Teknolojik ürünleri internet üzerinden satın alıyorum, genelde 2.el almayı tercih ederim. İnsanlar bir heves alıyor sıfıra yakın kondisyon ile satıyorlar.

Avm ve market zincirleri benim gözümde 10 liralık ürün almaya giderken 50 liralık olduğun yerler. Aklında olmayan gereksiz bir dünya ürün ile geliyor annem her seferinde.
  • gozu acik sevisen yahudi  (25.08.18 18:10:37) 
Fırından ekmek alıyorum, bazen tekelden alkollü içecekler, terzi, tamirci.
Geri kalan her şeyi mağazalardan ve internetten alıyorum.

  • tahin pekmez yoğurt  (25.08.18 19:26:33) 
Gazoz, ekmek vs.


  • stavro  (25.08.18 19:29:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.