[]

burun ameliyatı

8 yaşındayken düşüp burnumu kırdım. baya j harfi gibi yamuldu burdum. doktora gittim, kahbe doktor röntgen bile çekmeden kırık olmadığını şişlik geçince düzeleceğini söyleyip yolladı. aradan zaman geçince şişlik indi ve burnum kırık bir şekilde kaynadı. bundan sonra yıllarca nefes alamayıp bunun ızdırabını çektim.

15 yaşına geldiğinde artık canıma tak etti ve doktora gittim. 15 dakikalık küçük bir operasyonla lokal anesteziyle burnumu içten döner gibi kazıyıp
bir kaç kemik parçası çıkardı ve yolladı. yine nefes sorunum çözülmedi.
ama hala o lokal anestezi altında burnumdan gelen sesler aklımdadır.

20 yaşında tekrar özel bir hastaneye gidip çok methedilen bir doktora muayene oldum. burnun deliklerini ayıran orta bölmedeki yamukluğu düzelteceğini(düzeltemedi) hem onu alacağını hemde yıllar içinde oluşan kemeri alacağını söyledi. ameliyatı oldum fakat hala düzelmedi.

23 yaşında herhalde burun etlerimde sıkıntı var diyerek radyofrekans ile burun etlerimi yaktırdım. yine bir sonuç yok.

yaşım oldu 24 genel olarak sağ burun deliğinde bir direnç var. böyle olunca günün %70' i sadece sol burun deliğinden nefes alıyorum. bu normal mi? artık durumumu kabul edip hayatıma devam mı etmeliyim?

tekrar revizyon ameliyatı olsam fiyatlar uçmuş tanınmış doktorlar efsane paralar istiyor, tanınmamış doktora gidipte bir daha boşuna ameliyat olma riskini de almak istemiyorum. ayrıca burnumdan tonla kemik alınmış olduğu için çökme çok büyük bir risk. hem maddi hem manevi çok büyük bir risk var.

ne tavsiye edersiniz. benim gibi burundan birden çok ameliyat olupta sonunda mutluluğu bulan var mı?

 
birden çok değil de tek ameliyatla sorundan kurtulmuş biri var

mesele bu tür durumlarda (yani gerçekten estetik amaçlı olmayan ameliyat gerektiği durumlarda) kbb uzmanına gitmek. tanınmış doktorlar estetik amaçlı ameliyat konusunda uzman doktorlar.onlar da burun iç yapısı konusunda çok iyi olmuyorlar.
ben hayatımın uzun bir dönemi boyunca bir burun deliğinde %50 diğerinde %70 kapasiteyle nefes aldım. başarılı bir ameliyatta durumu farkediyorsun.

zor bir durum. geçmiş olsun.
  • tururo  (25.08.18 02:10:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.