[]

Kedi bakmanın aylık maaliyeti

Ben kediye de bebek mantığıyla bakıyorum ekonomik olarak beni sıkacaksa ya da ona adam akıllı bakamıyacaksam almaktan yana değilim ama koz arkadaşım çok istiyor.

O yüzden size sorayım dedim bir de, ekstrem durumlar hariç kaça patlıyor bu mamasıydı kumuydu aşısıydı derken ?

Öğreneyim ki ne kediye yazık olsun ne bize

 
yavruyken asisi cok,
buyuyunce kum ve mama ihtiyaci daha agir basiyor.
asi haric 100 civari diyorum ben.
  • cedex  (24.08.18 20:26:58) 
Evcil hayvan, dediğiniz gibi büyük sorumluluk. Ben son 6 ayda kanserli kedime 20 bin tl para harcadım yaklaşık olarak. Benimki ekstrem bir örnek ama bu yola çıkarken bunları da düşünmek lazım.


  • inawen  (24.08.18 20:49:06) 
Arkadasimin kedisi ayagini kirdi, her zaman dort ayak uzerine atlayamiyorlar. 2013'te 5 bin lira ameliyat parasi cikti, simdi 10 bin olmustur. Bir is arkadasim universitede ogrenci, part time calisiyor. Kopegi icin is buldugunu soyledi. Bir tur yeme sorunu var ve sadece yurtdisindan gelebilen bir tur mama yiyebiliyor. Bu nedenle bebek mantigi ile yaklasmak cok dogru. Yoksa bakamayacaksaniz sahiplenmemek dediginiz gibi en mantiklisi yoksa hem hayvancagiza hem de sizin vicdaniniza yazik.


  • Traveller  (24.08.18 21:05:04) 
benim kedimin masrafı aylık 200-250 liraya geliyor. En pahalısı olmasa da kaliteli bir mama kullanıyoruz, su pınarı var onun kartuşu aylık değişiyor, ayda bir ucuz bir oyuncak ve de kum alıyorum. Birkaç ayda bir de malt, ödül maması, toplu olarak konserve alıyorum. yalnız bazı aylar aşılar üst üste gelirse bu fiyatın üstüne çıkıyordur, diğer aylar daha az oluyordur vs.

ek olarak önceden bazı şeyleri hesaplamak lazım tabi ama örneğin siz bu hayvana ciddi bir hastalığı olursa büyük paralar harcayamayacak olsanız bile çok çok büyük ihtimalle sokakta yaşayacağından daha uzun yaşayacak evde (sokaktan alacağınızı varsayıyorum). daha geçen gün yavru bir sokak kedisi viral bir hastalık kapmış, ciğerleri doluydu, veterinere götürdüm ama kurtaramadılar. yani bu hayvan evde olsaydı hastalık ya hiç olmazdı ya da bu raddeye gelmezdi. bunun dışında kedilerin sık sık başına gelen pencereden/balkonda atlayıp bir yerlerini kırıp ameliyat masrafı çıkarmaları. bu tamamen dikkatli olarak, camlara tel taktırarak önleyebileceğiniz bir durum.

demem o ki siz hayvana ömrü boyunca bakabileceğinizden (örneğin ailenizin yanına dönmeniz gerekse kediyi yanınıza alabilecek misiniz, yurtdışına taşınacak olsanız yanınıza alabilecek ya da ailenize bırakabilecek misiniz) emin olduktan sonra oyuncak almayıp, daha ucuz mamayı daha büyük paketlerde alarak maliyeti maddi durumunuza göre ayarlayabilirsiniz.
  • slow like honey  (24.08.18 21:21:53) 
Evet alırsak sokaktan alacağız zaten. Eş dost da sizin dediğinizi söyledi hep, "en bakamayacaginiz hali bile sokaktan iyidir" seklinde


  • Dimi  (24.08.18 21:41:58) 
"en bakamayacaginiz hali bile sokaktan iyidir"

Eve alistirip, sonra sokaga birakmak degil ama...
  • Traveller  (24.08.18 21:47:51) 
İşte ben de öyle bir son olmaması için bu duyuruyu actim zaten


  • Dimi  (24.08.18 21:59:31) 
şune hesaba katın. tatile giderken kime bırakacsksınız ? kedi bu can, iyi yaşarsa 13 -15 yıl yaşar. evlenince ne olacak ? yani çok uuzn dönemli bir şey hayvan beslemek


  • oscar  (25.08.18 08:24:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.