[]

5800, symbian sorunları ve daha neler!

merhaba, burada (git: 129262)daha önce bahsettiğim telefon sorunlarım artarak devam ediyor. makine 5800 xm ve en son sürüme yükseltilmiş ve hack edilmemiştir.
forum sitelerinde yine cevap bulamadım ne varsa ek$i sözlük ne varsa ek$i duyuru.(teşekkürler)
hemen başlayalım.

1- windowsta olduğu gibi cep telefonu için de cep telefonun gizli saklı ayalarını açığa çıkaran programlar var mı?(bu sürümlerden falan anlamıyorum)

2- telefonum da(5800 xm) alpha sayısal klavye seçtiğimde her zaman metin tahmini -t9 sözlük- açık olmuyor, açık olmadığı gibi açmak için bir seçenekte yok, bunun için yapabilecek bir şey var mı?

3- billionton blutooth için sürücü nereden bulabiliriz, otomatik güncellemelerden ancak 3 tane geldi, hala bluetooth peripheral device hatası veriyor.

4- bu telefonun nasıl müzik telefonu olduğunu anlamış değilim, 3-4 saat müzik dinleyince şarjı ancak bir gün gidiyor, ileriki günlerde batarya kendini bulur deniyor doğru mu? yoksa uzun seyahatlerde yanımda bulundurmak için hemen bir tane batarya alayım mı? kimi sitelerde müzik çalma max. süresi 35 saat üstü diyor(inanılır gibi değil) desteklediği geniş bir müzik formatı var, (AAC, MP3, MP4, M4A, WMA....) bunlardan hangisi şarj süresi için ideal?

6- media player üzerinden yüklediğimiz müziklerde albüm kapak resmi yok, bunları niye atmıyor? herhalde oysa neredeyse tüm albümlerin kapak resmi wmp de gözüküyor.

7- şu an da garmin ve ovi maps yüklü fakat kimi route 66 kimisi de ndrive iyi diyor kafam allak bullak oldu( bu özellik benim için önemli çünkü bir interrail gezisine çıkacağız ve avrupa haritalarına bakıyorum da 1 gb yer tutacak belki daha fazla, hepsini aynı anda denemk gibi bir şansım olmayacak) en iyi ve performanslısı hangisi ise onu kullanmak istiyorum. özellikle bu servisleri avrupada kullananınız var mı? (bir de ovi maps te loonely planet var, konya da bir şey göstermiyor istanbul ya da avrupa da tatmin edici bir içeriği var mı?

8- karışık ve mp3tag bilgileri düzenlenemeyecek kadar uzun bir klasörü attığımda buna bir m3u listesi hazırlayayım dedim ancak windows media player da farklı kaydetle m3u listesi yapmama rağmen maalesef 5800 dosya bozuk hatası verdi. torrentte albümün yanında inen m3u listeleri tıkır tıkır çalışıyor.

9- opera 10 mobile nasıl varsayılan tarayıcı yapılır?(s60v5 te yapılabiliyormuş, hatta opera yükler yüklemez soruyormuşta ben telefondan değil bilgisayardan ovi suite ile yüklediğim için çıkmamışmış.

bilmiyorum ben bu telefondan sanırım çok şey bekliyordum maalesef öyle değilmiş, pişmanım evet.
cevaplarınız için teşekkürler.

 
1- evet var ancak telefonun hackli olması gerekir.
2- ayarlar - telefon - dil kısmında "metin tahmini"ni açman gerekir.
3- onu bilen birine sor
4- makine en son sürüme yükseltilmiş deyince v40 anlıyorum ben. eğer telefonun versiyonu v40 ise şarj sorunu peydah oluyormuş bazı telefonlarda (şeytan kulağına kurşun bende olmadı) onun için şuraya bakabilirsin;
forum.donanimhaber.com
6- ben netten radyo tiyarosu bölümleri indirmiştim. (tgrt fm'in radyo tiyatroları) ve bunları dinlerken tgrt'nin logosu oluyodu ekranda. yani albüm resmi özelliği var telefonda ama nasıl olur bilmiyorum (hiç önemsemediğim için galiba)
onu da şuray sorabilirsin;
forum.donanimhaber.com
7- route66 iyidir ama symbian için programı yok. onu yükleyemezsin. ndrive'ın haritası garminden daha ayrıntılı dediler ikisinide kullananlar. ancak garmin daha sağlam bir firmadır dediler.
8- soru yok. dolayısıyla cevapta yok :)
9- internete nasıl giriyorsunuz ki? ben menüden operayı açıp internete öyle giriyorum. varsayılan olsada operayla giriyorum olmasada. yani internete başka bir şekilde giriyorsunuzda opera yerine başka bir tarayıcı açılıyorsa (ki sanıyorum telefonun kendi browseri yok) onu bilemeyeceğim.

bu arada 5. soruyu cevaplayamadım kusura bakma :)
not; telefon piyasadaki bir çok telefondan çok çok daha iyidir. telefonunuzu seviniz.
  • etna  (07.03.10 23:10:37) 
ben de çok özür dileyerek soruya yancı olmak istiyorum. benim de 5230 telefonum var. 5800 ile hemen hemen aynı özelliklere sahip. haritalar bölümüne harita indirdiğimizde bunu navigasyon cihazı gibi mi kullanmak zorundayız (uyduya veya operatöre bağlanarak) yoksa sadece google earth gibi harita olarak kullanabiliyor muyuz?

bir de bu haritaları bilgisayarıma ücretsiz olarak nereden indirebilirim (eğer varsa tabii böyle bir olay)?
  • benim de soyleyeceklerim var  (07.03.10 23:46:45) 
öncelikle teşekkürler ve şarj sorunu gerçekten benim için önemliydi dediğiniz kısmı inceleyeceğim.
evet benim ki v40 (ayrıca avea kullnıyorum ve şimdilik sadece GSM kullanıyorum UMTS(3G şebekesi arayıp durmasın sebeninin bu olabileceğini söyleyenler var.)
albüm kapağı ovi suite üzerinden attıklarımda varmış! hepsine dikkat etmemişim ama şuan da ovi suite hata veriyor ve yine wmp kullanmak zorundayım :)
neyse artık garmin de kalalım bana da sağlam geldi, yalnız samsung da en iyi hizmeti route 66 sunduğu için biz o programı veriyoruz falan demiş(bence samsung hangisiyle ucuza anlaşırsa onu verir, neyse bir ara route 66 yı da denerim)
5. soruyu sildim, yazdıktan sonra aklıma gelen bir yöntemle hallettim.
8. soru nasıl bu telefonda çalışacak bir m3u listesi hazırlarım demek istemiştim, mesela bende 2 gb lık bir müzik klasörü var hiç sıkılmadan dinlediğim ama neredeyse hiç birinin doğru düzgün tag bilgisi yok(eğer müzik kütüphanesine atsam kütüphaneyi bok götürüyor.) onu özel olarak açmak istemiştim.
9. mesela mesajlarda ya da email lerde link geliyor bir bakıyorsun nokia "web" browser açılıyor. bunun içinde opera açılsın diyordum.

@benimde söyleyeceklerim var
google maps var istersen onu kullan.
eğer ovi suite'i bilgisayarına yüklediysen oradan ovi maps e geçiş yap.
  • hoot  (08.03.10 00:52:15 ~ 00:55:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.