[]

Amonyak Koklamak

Sözlükte burun dokusunu tahrip edebileceği yazıyor. Bunun dışında ne gibi etkileri olur bunun? Derin bir nefes çekmek herhalde imkansızdır ama uzaktan hafifçe koklamanın ve bunu düzenli yapmanın ne gibi zararları olabilir?




 
lisede amonyak ile deney yapacaktık. aptal bir kız var grupta. amonyağı getirdi. açtı ayy çok pis kokuyor dedi. biz grubun geri kalan malları ne kokuyor diye şişenin tepesine üşüştük. hastayım burnum tıkalı o günde. bir kokladım. sol burun deliğim anında açıldı ama ne açılmak. bir gün önce de daredevil izlemiştim. orda elemanın gözlerinin kör olduğu sahne gibi oldu aynen. kokunun beynimde gittiği yeri hissedebiliyordum. aha dedim yarağı yedik. bir arkadaşım daha geldi koklamaya. pat diye yapıştırdım suratına bir tokat. anlayamadı da gariban noluyor. bizim grubun hepsinin gözlerinden yaşlar akıyor benimse sadece sol gözümden. bir yandan gülüyoz deli gibi bir yandan da ağlıyoruz. düzenli yaparsan bence bir süre sonra koku alamazsın, göz yaşı da kalmaz sende. aman diyim manyakmısın.


  • ayiadam  (07.03.10 20:38:47) 
bir süre yanmalar olacaktır ne kadar derişik bilmiyorum ama başlı başına tokat yemiş gibi bi etkisi var ünvde kendisiyle pek haşır neşirdim ya bence eğer bunu periyodik olarak yapacaksan carbon filtreli maske kullanmanı tavsiye ederim. kimyasal koklamak ne olursa olsun tahrişe yol açar ileride acısını çekme bi şekilde (:


  • rubiks cube  (07.03.10 21:10:32) 
ciğerlerin erir canım


  • obez kirpi george  (07.03.10 21:25:56) 
hafif çekerseniz vücudunuz çok kısa bir süreliğine güçlenir zinde olursunuz. halterciler ağırlık kaldırmadan önce amonyak çekiyorlar sanırım. ama çok fazla çekerseniz tam etkisini bilmesem de pek de hayırlara vesile olmuyor diye biliyorum. ama çok çekmek de hayvanlık yani. zamanında cila atölyelerine giderdim kuyumcu cilacılarının atölyeleri buram buram amonyak kokar sadece iğrenç kokuyor dersiniz. kendinizi mahvetmeniz için hayvan gibi çekmeniz lazım. ama uyarıyorum denemeyin flaşları patlatırsınız :)


  • barko pasa  (07.03.10 21:32:36) 
kök hücrelerin ölebilir. burunda onlar çünkü.


  • kediebesi  (07.03.10 21:43:01) 
ciğerlerinize zarar verebilir sanırım. bir keresinde ben de laboratuvarda mal gibi çekmiştim içime merak edip, ciğerim yanmıştı (yandım anam!). aman dikkat, maske kullanın veya o ortam her neyse güvenlik kurallarına uyun. tabii derişimine, miktarına, süreye göre değişiyordur etkisi.

"Amonyak gazının çevreye dağılması halinde geniş bir alandaki tüm canlılar etkilenecek. Amonyak; birinci nefes alışta felç ediyor, ikinci nefes alışta ise ciğerleri patlatıp ani ölüme yol açıyor. "
  • kayip ruh  (07.03.10 21:55:10) 
powerlifterların kullandığını biliyorum. uzaktan hafifçe çekiyorlar. adamlar dağılmıyor sadece irkiliyor hafiften. kullandıkları farklı birşeydir belki.


  • arnold schwarzeneger  (07.03.10 22:09:14) 
olabilir, belki çok seyreltiktir. yine de riskli tabii.


  • kayip ruh  (07.03.10 23:27:12) 
sporcular nasıl yapıyor bilmiyorum lakin amonyağı öyle çiçek koklar gibi koklamak akla ziyandır. amonyağın bulunduğu kabın kapağı açılır. şöyle elle hafifçe yelleme hareketi yapılıp öyle koklanabilir. bu durumda bi bok olmaz sanırım. vakumlamaya kalkanın ne yemek borusu kalır ne burnu ne ciğeri. amonyak baziktir ve dokuları yakar. tabi amonyağın konsantrasyonuna ve süreye de bağlı zararlı etkiler. (bir de o koklatılan amonyum hidroksit aslında. gereksiz bilgi olarak bulunsun.)

amonyk koklamak deyince kibar kaçıyor. göz korkutmması açısından ona "amonyak solumak" diyeyim. sakat iş kısaca.
  • dopermen  (08.03.10 03:40:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.