[]

Kişisel bakım

Arkadaşlar kendinize bakıyor musunuz? Misal sağlıklı beslenmeye, spor yapmaya ve cildinize bakım yapmaya dikkat ediyor musunuz? Kimi insan akşam 11:00 suları gibi erken yatıyor ki meletonin hormonu salgılansın. Bilgisayar ekranına da fazla bakmıyorum diyenler de var. Sizler kendinize nasıl yatırım yapıyorsunuz?




 
Saydıklarıniz arasından sanırım bir tek sağlıklı beslenme olayım tam bir şekilde var. Fast food denilecek hemen hemen hiçbir şey yemiyorum. Aburcubur da yemiyorum. Belki ayda yilda bir dondurma ya da cips. Bu aralar spor yapmaya zamanım yok. Meletonin hormonu olayıni da sayenizde şimdi öğrendim ama onu da yapmıyormuşum. Ben gece 1.5-2 gibi uyuyorum. Pc ile pek işim yok. Bir süredir akılsız telefona geçtiğimden ekrana da bakmiyorum pek. Akşamları birkaç saat pc den dizi film net birde. Bunlar disinda bol su iciyor kozmetikten uzak duruyorum.


  • Amaranta ursula  (23.08.18 23:13:31) 
Vegan, glutensiz ve olabildigine saglikli beslenmeye calisiyorum. Kahve ve siyah cay yok denecek kadar az iciyorum. Detoks ozelligi olan bitki ve caylar tuketiyorum. Alkol ve sigara hic yok. Bazen bisiklete biniyorum.

Cildime bakim yapiyorum. Sabah ve aksam kullandigim farkli urunler var. Haftada 3-4 kere maske uyguluyorum. Glikolik ve laktik asit iceren urunlerle peeling yapiyorum. Yaz kis gunes kremi suruyorum.

Uyku konusunda kotuyum malesef. En gec 23'te yatmanin onemini bilmeme ragmen hic bir zaman bunu yapamiyorum. Benim icin en erken saat 00 veya bilemedin 23:30 oluyor. Ama beni en cok etkileyen seylerden birisi de uykusuzluk.

Bilgisayar kullanimimi baya azalttim. Telefona da cok bagimliyim diyemem. Her ikisinde de mavi isik filtreleri var bu arada. Bilgisayarda f.lux, telefonda bluelight filter adindaki aplikasyonlari kullaniyorum.
  • Thredith  (23.08.18 23:39:26 ~ 23:43:41) 
Hiç bakmıyorum. Nejat işler tarzı.

Bi şeyi seviyosam yaparım. Sevmiyosam yapmam.
  • Delay Fuze  (23.08.18 23:43:28) 
Cildime bakıyorum, düzenli temizliğini yaparım makyaj minimum, her ürünü kullanmam. Cildimi kollarım, bir dönem cilt bakımına gidiyodum iyi bir yer olursa devam edeceğim. Sigara, alkol yok, her şeyi yemem. Abur cuburu çoğu insana göre az tüketiyorum.
Düzenli aralıklarla diş kontrolüne giderim.
İş dışında bilgisayar açmam ama telefon elimde :(

Spora tekrar başlayacağım umarım.
  • damla sakızlı dondurma  (23.08.18 23:49:25 ~ 23:50:02) 
bu konuda epey know how var bende.
sigara alkol hiç olmadı hayatımda.
dışarıda yemek yemem.
abur cubur sıfır.
spora başladım.
melatonin destek hap alıyorum.
tüm gıdalarda alüminyum kurşun topraktan geldiği için vardır. ağır metal içermeyen gıda satışı yok dünyada. bu konuda araştırıyorum, bunu dünyada ilk ben yapacam inşallah.
jöle, şampuan, deodarant, parfüm sıfır.
cam tencere alcam bayramdan sonra. cam dışında bütün gıda kaplarını atacam.
günlük sütün değerini kaybetmemesi için tindalizasyon makinesi yaptırcam sanayide.
falan filan bir sürü şey var daha ama şunu öğrendim. sağlıklı yaşam bu ülkede dalga geçilenbir çaba. o yüzden kimseye anlatmıyorum bile, insanların gerizekalılığından gına geldi.
  • aslindasorunumpsikolojik  (24.08.18 00:17:51) 
Sigara kullanmıyorum. Fast food ve abur cubur yemiyorum. Sadece arada bir cips alıyorum. Ben de spora başladım. Cilt bakımı, uyku düzeni sıfır. Sağlıklı beslenme derken gerektiği kadar fazla yemiyorum.


  • rakicandir  (24.08.18 09:48:31) 
Sigara, alkol cok az.
Cips veya abur cuburlar da cok az.
Spor, elimden geldigince. Düzenli bisiklete binmeye calisiyorum.
Makyaj, yok denecek kadar az. Nemlendirici olmadan asla.
Uyku, eh iste. Bazen stresten düzensiz uyudugum oluyor.
  • chitosan  (24.08.18 10:39:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.