[]

Beton Kırmak

Merhabalar,

Yeni alınan evin bahçesinin tam ortasında 40 metrekare çapında, beton üstü mermer bir zemin döşemesi var (kare şeklinde).

Ben bu bahçeyi baştan sona çimlendirmek istiyorum. Dolayısıyla bu betonu ve üzerine döşenmiş mermeri kırmam, parçalamam gerek.

En kolay nasıl yaparım?

 
Yapma
Kolay diyorsan hele hiç yapma o çim ile de ığraşmak gerek
Gelip kedilerin bahçene sürekli sıçması drmek beton en temizi oluyor maaşesef
Ayrıca bir kamyon toprak getirip döktürecek misin bahçene?
  • fasulyek  (23.08.18 22:24:50) 
Hiltiyle merkezine kadar delip içine dinamit koyup patlatırsan işin kolaylaşır ev dağ başındaysa yap değilse izin al


  • owaki  (23.08.18 22:25:24) 
Beton donatılı mı? Donatısız mı? Yükseklik nedir vs.

Cevap yukarıda verilmiş Hilti ama donatılı ise Hilti bile kurtarmıyor bazen.
  • ihanet kac kisilik  (23.08.18 22:27:44) 
  • oguz altun  (23.08.18 22:35:03) 
hilti olmaz yahu 40 metrekare diyor adam. adamın anasını ağlatır. hem o hafriyatı da kürekle kaldıramazsınız. betonun kalınlığına göre size mini ekstavatör veya beko loder (back hoe/loader) falan lazım. önce beton kırma ucuyla parçalayıp sonra da kepçeyi takıp hafriyatı kaldırıp atacak. bi de hafriyatı yükleyecek kamyon lazım. sonra boşalan yeri temizleyip toprak sermek lazım.


  • kibritsuyu  (23.08.18 23:08:10) 
Çok iş var hocam çok...

En güzeli cidden kazıcı-yükleyiciyle kırıp kamyona yüklemek. 40 metrekare hayvani bi alan.
  • Delay Fuze  (24.08.18 00:03:14) 
hocam kalınlığını belirtmemişsiniz. kalınlık 15cm ve üzeriyse hiltiyle o betonu kırmak günler, haftalar alır. en temizi iş makinesi (jcb ve hafriyatçı) kiralayıp 1 günde hallettirmek. 2-3 temiz alırlar en az. jcb maliyeti çok değil saati 150 tl falandır. 4-5 saatte hiç eder orayı.


  • tukenmez adam  (24.08.18 00:27:45 ~ 00:28:11) 
en kolayı beton kısmın üstünü 1 sıra tuğla ile çevirip içine toprak döktürmek. hem daha güzel olur hem daha kolay.


  • c1b2k3  (24.08.18 10:38:25) 
arkadaşlar betonu aşamasnı yazmışlar ben sonraki aşamayı yazayım. betonu söktükten sonra o alanı çimlendirmek çok zor oluyor. beton bir şekilde toprağı öldürüyor ve oraya ekdip diktiğiniz hiç bir şeyden doğru düzgün verim alamıyorsunuz. ya saraıyor ya kel kel oluyor. dolayısıyla kepçe vs tarzı bir şeyle betonu kaldırıp altan öıkan toprağı da yice ters yüz etmeniz gerekir.


  • halanne  (24.08.18 10:57:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.