[]

çok ciddi bir iş görüşmesi hakkında yardım - alınırsam hepinize birer bira

çok önemli uluslararası bir bankanın türkiye ofisine finansal analist olarak girmek üzere iş görüşmesine davet edildim.

tavsiyelerinizi duymak isterim. özellikle de, finansal analist'ten ne beklerler, kılık-kıyafet davranış vb. olarak ne beklerler, muhakkak burada çok tecrübeli/bilgili arkadaşlar vardır, sizlere sormak istedim.

not: benzer işlerde 3 yıl deneyimim var, yani finansal analist ne yapar ne isterler biliyorum. sadece, ekstra, benim aklıma gelmeyecek şeyler hakkında belki söyleyecekleriniz vardır dedim.

hepinize teşekkürler.

işi alırsam ilk zirvede herkese benden birer bira.

 
Sirket hakkinda global olcekte ve yerel olcekte cok iyi bilgin olsun. Araya sikistirirsin mesela “en son su proje vardi, bunun devam projeleri ilgimi cekiyor”
Ne bileyim, yoneticilerin adini ogren vs.
kimle gorusecegini biliyorsan onun hakkinda arastirma yap, hangi okuldan mezun, hangi konu uzerine tezini yazmis vs.

Sakin ol, takim elbise giyin. Banka ortamlarinda hep takim elbise giyiliyo yani :D

Ps. Tecrubesizim ama cok istedigim ise takim elbise kismi haric bu sekilde girdigimi dusunuyorum.
  • kuehles blondes  (23.08.18 18:23:05) 
Öncelikle tebrik ederim, olmuş gibi sevindim.
Ben kıyafet konusuna değineceğim. Onun faydasını gördüğümü düşünüyorum. Takım elbise. Ben görüşmelerde hep takım elbise giyiyorum, etek ceket. Ne bol, ne dar. İçine kesinlikle beyaz. Muhakkak takı ama aşırı olmayan. Genelde de insanların ceket almadan geldiğini görüyorum. 2 işimde de aynı dönem işe alındığımız arkadaşlarıma şunu sordum. Mükakattan çıktığınızda teklif alacağınızı biliyor muydunuz? Bilmiyorlarmış, bana birisince açık açık söylemişlerdi diğerinde ise ima edilmişti. Ha diyeceksiniz o da alınmış, bence de :) ama öncelik olduğunu düşünüyorum konuşmanın gidişatından.

İkincisi, muhakkak ajandam ile giriyorum. “Müsadenizle not alabilir miyim?” Diye sormadan not almıyorum. Genelde söyledikleri iş tanımını, kiminle görüştüğümü ve ekip şemasından bahsediliyorsa onları not alıyorum.

Zaten siz sektörde tecrübeliymişsiniz, gerisi hakkında konuşmaya gerek bile yok.
  • irene  (23.08.18 18:26:29) 
eski banka müfettişi, şimdi ise finansal risk müdürüyüm uluslararası bir finansal kuruluşta. ama ilgili pozisyon hakkında çok bilgim yok. genel tavsiyelerim:

madem tecrübelisin, takım elbise, temiz traş, el sıkma, göz teması sırasında gülümseme gibi şeyleri es geçiyorum.

öncelikle dünya, sonrasında türkiye ekonomisinin geniş ölçekte nerede durduğuna dair bir fikrin olsun. yani 2008 krizi, sonrasında fed’in politikaları, bu politikaların türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere etkileri, sonrasında değişen fed politikaları, türkiye’nin bu değişen para politikasından nasıl etkilenmeye başladığı, neler yapması gerektiği, neler yaptığı vb. Tabi eğer lokal bir şirketten bahsediyor olsaydın bu son söylediğim kalemlere çok girme derdim. uluslararası şirketten bahsettiğin için göte göt diyebiliyorum.

irene’in ajanda konusu çok güzel. bence sormana bile gerek yok. ilk notunu alırken, “bu konu ilginç geldi, eve gidince araştıracağım” gibi bir cümle ile aslında takipçi ve proaktif olduğunu göstermiş olursun. eve gidince de not aldığın konuyu cidden araştır.

kurların, faizlerin, enflasyonun, borsanın, nereden nereye geldiğini bil, ve nedenlerini bil. gelecekte ne olacağına dair bir şeyler sorarlarsa buna cevap veremeyeceğine dair uygun bir espri de yapabilirsin. müfettiş yardımcılığı iş görüşmemde yönetim kurulu üyesi önünde fıkra anlatmıştım ve işe alındım.

bu aralar yaptığın araştırma ve çalışmalara dair bir şeyler söyleyebilirsin. illa ki çok büyük ölçekte bir çalışma olmak zorunda değil. SQL’de bilmemne komutlarını öğrenmeye çalışıyorum bir dummy data üstünden diyebilirsin mesela.

kolay gelsin.
  • twelfth  (23.08.18 20:26:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.