[]

Gideri olmayan banyo/tuvaleti temizlemek

Misminik bir banyom var ama gideri yok. Duşun kendi gideri var, orayı temizlemek kolay ama yerde gider yok. Duşun gideri yer temizleme açısından yukarıda ve ters bir yerde. Arap sabunuyla temizliyorum, banyo temizleyicileri solumak istemiyorum. Arap sabunu da çok yapışık ve çok durulama istiyor. Tasla su döküp suyu süngere emdirmeyi birkaç sefer yaparak duruluyorum ama yorucu oluyor. Küçük olduğu için Vileda gibi şeyler banyonun yarısından fazlasına girmiyor. Eğilerek girinti çıkıntı temizlemem gerekiyor. Bunun daha kolay bir durulama/kurulama yöntemi ne olabilir?




 
Gideri yok diyince alici gozuyle banyoyu begenmiyorsun falan sandim ilk basta:)

Peki gider olmasa da bir tarafa dogru egim var mi gider varmis gibi? Su bastin hic ne tarafa birikiyor su?
Bir hortumla cok fazla su basmadan hafiften etrafa su puskurtsen arap sabunu uyguladiktna sonra, sonrasinda vileda paspas turu bir seyle suyu emdirsen.
Eder bir yone dogru egim yapmayi dusundulerse su aralarda diplerde birikmez, bir noktada toplanan suyu vileda ile emdirirsin diye dusundum.
  • stavro  (23.08.18 17:03:46) 
Rossmanlarda satılan yerleri silmek için özel üretilmiş ıslak mendil tarzı deterjanli bezler var. Yikamakla uğraşma bunlardan kullan.


  • reca ederim bu bahsi kapatalim  (23.08.18 23:58:46) 
Benim aklıma şöyle bir şey geldi. Duş alırken kullanilan şu renkli kivircik lifler var ya hani.
encrypted-tbn3.gstatic.com
Iste onu herhangi bir deterjan ve suyla köpürtüp ilgili kısmı lifleseniz ve sonrasinda ıslak gereksiz bir bezle köpüğü silseniz olmaz mı?
  • Amaranta ursula  (24.08.18 00:16:30) 
banyo misminikse eğer, yapılacak en mantıklı şey arap sabunlu suyla iyice silip, sonra kuru yer beziyle ıslaklığını almak.
nemli kalsa kendi kurur da, ıslaklığı birkaç bezle kurulamak lazım.

bildiğimiz, eski tişört/pijama/nevresim vb. tarzı yer bezlerinden bahsediyorum.
eğilerek zor oluyor demişsin, benim önerim de dört ayak üstünde uygulanacak bir şey.
ama banyo çok küçükse, eğilmekten daha az yorucu olacaktır.
  • blatta hiberna  (24.08.18 00:22:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.