[]

protein almazsak ne olur?

arkadaşlar sorum kişisel, yani veganlığa vs hiçbir yere bağlamayacağım. sadece merak ediyorum. çünkü bazı hastalıkları araştırınca bazı protein türlerinin kimi insanlara zararlı olduğunu öğrendim, glüten gibi..

ondan bağımsız olarak, hayvansal ve bitkisel bütün proteinler dahil hiçbir protein almazsak yani protein fakiri bir diyet yürütürsek vücudumuzun buna tepkisi nasıl olur. ne gibi etkileri olur vücudumuzda. bu yasaklı gruba mercimek, nohut, kuru fasulye gibi baklagiller, soya gibi yağlı tohumlar, fındık, fıstık, badem gibi kuru yemişler, buğday, pirin, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri kısaca bütün protein tipleri bunların hiçbiri vücuda alınmazsa ve daha çok sebze ağırlıklı bir beslenme türü yürütülürse örneğin ne gibi sonuçları olur merak etmekteyim. kişisel bir sorudur. ilerleyen saatlerde kendini imha edebilir. cevaplar için teşekkür ederim.


 
Böyle bir sorunun cevabını, Bilal'e anlatır gibi örneklendirmek isterim. Şimdi Mimar Sinan bir cami yapıyor, üstünden 500 sene geçiyor ama hala ayakta, hala yıkılmıyor, neden? Çünkü dönem dönem restore ediliyor, yıkılmaya yüz tutmuş zamanla zarar görmüş bölgeleri tamir ediliyor yenileniyor, haliyle varlığını muhafaza etmeye devam ediyor, bu işlemler yapılmasa ne olur? Bir zaman sonra çürür, ayakta kalamaz ve yıkılır. İşte, bu protein de bizi günlük olarak restore ediyor; yani hücremizi yeniliyor tamir ediyor, gerekirse yenisini oluşturuyor, senin varlığını muhafaza etmene yardımcı oluyor, protein olmazsa bu en temel olayı gerçekleştiremezsin zamanla hastalanır bağışıklığın çöker iyileşemez, vücudun her türlü musibete açık hale gelir dandik bir hayatın olur zamanla da ölürsün. Kısaca böyle olur.


  • angelus  (23.08.18 15:12:16) 
çocuğun da olmaz mesela


  • ssiradanbirigibi  (23.08.18 15:43:49) 
ölürsün.


  • neverlose  (23.08.18 15:46:36) 
sürekli bitkisel sıvı yağ tüketmediğin sürece az da olsa protein alırsın bu arada. ne ekmek %100 karbonhidrat, ne de et %100 protein.

veganlar protein dengesini sağlamak için mantar ve bakliyat türevi şeylere önem veriyolar. veganlık dediğin müessese diğer beslenme şekillerine kıyasla sürekli dikkatli bir diyet takip etmeni gerektiriyor.
  • yuto  (24.08.18 13:18:06) 
>ondan bağımsız olarak, hayvansal ve bitkisel bütün proteinler dahil hiçbir protein almazsak

Sorunun cevabi surada sakli. hayvansl ve / veya bitkisel protein almamak demek yemek yememek demek. mumkun degil yani.

Ne yapacaksin 3 öğün tuz mu yiyeceksin?

sebze yedigin zaman da bitkisel proteinleri almis oluyorsun yani, onlara alerjisi olanlar da var. gluten alerjin varsa gluten yemezsin, alerjin yoksa yersin. nasil glutene alerjin olabilecekse herhangi bir bitkisel proteine de alerjin olabilir. hicbirine alerjin olmaya da bilir.

protein canlılığın yapitasidir. yani bir zamanlar canli olmus bir kaynaktan yedigin her sey protein icerir. buna sebze de dahil. yani bir zamanlar canli olmamis canli bir kaynaktan gelmeyen seyleri yemen lazim. bunlar neler? akliam tuz geliyor, bir de su geliyor, baska bir sey yok. canlilar bir zamanlar canli olmus seyleri yani protein kaynaklarini yer.

benzer sekilde protein almazsan ölürsün. Cunku proteindeki aminoasitler vucudunun temel yapitasidir. eger bunu disaridan almazsan (yani yemek yemezsen) vucut once kendi dokusunu parcalar ve protein / aminoasit kaynagi olarak kullanir, sonra o da bitince ölür.
  • robokot  (24.08.18 13:26:41 ~ 13:27:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.