[]

Araba camlarını çekpasla çeken pompacıya bahşiş? Verenler vermeyenler?

Evin yakınında devamlı benzin aldığım yer var. Ortalama da bir arabam var. Pompacı 6 camı (ön arka yanlar...) çekpasla alıyım mı diyor al diyorum. 1 dakikasını alıyor. Siz bu durumda Bahşiş veriyor musunuz? Ne kadar veriyorsunuz?

Şimdi ben bunu sordum diye hep verenler yanıt verecek ama vermeyenler de yanıt verirse sevinirim.


 
Arabada bozuk varsa 1 2 TL arası verin. Sık gidiyorsanız 5 10 seferde bir 5 TL atın. Çok üzerinde düşünmeyin. Vermezseniz de bir şey değil.


  • kisa  (23.08.18 12:29:17) 
İki tane benzin aldigim yer var. Biri iki lira verince cok mutlu oluyor tesekkur ediyor safca bir amca. Digeri donuk degisik bir sekilde bakiyor. Ya begenmiyor yada bilemiyorum. İlk benzinciye gidersem amcaya iki lirayi veriyorum. Kenarda duvara yaslanip beklemek varken geldi camimi sildi isimi gordu para verince de sevindi gariban diye. Digerine vermiyorum artik o oyle bakinca veresim gelmiyor.


  • cilekli pasta  (23.08.18 13:09:23) 
Bahsis veriyorum, neden vermiyim. Camlar tertemiz oluyor, mis gibi.


  • kuehles blondes  (23.08.18 13:21:35) 
mecbur değil sonuçta, 2-3 lira da beni fakir yapmaz ama onu mutlu eder herkesten böyle alsa adam gibi para yapar düşük ücretine katkı olur çocuğuna elbise alır.

geçen gittiğim otelde tam bir aile ortamı vardı ve iyi hizmet gördüğüm için 50 lira bahşiş bıraktım çok mutlu oldu kadın. bir dahaki sefere gelmeden önce haber verin söyleyin indirim yaparım dedi o 50 lira en az beni 500 liradan kurtarcak mesela. bazı mekanlarda da 20-30 verince bazen hesap düşülüyor ya da garson ikram getiriyor. bazen mantıklı.
  • hayati cozemeyen adam  (23.08.18 13:42:29) 
sormadan temizliyorsa vermiyorum. sorarsa temizletiyorum ve bahşişini veriyorum.


  • theseachange  (23.08.18 15:47:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.