[]

Ukrayna türkiye

Hangi ülkenin alımgücü yüksek son olaylardan sonra. Baktığımız zaman tl daha değerli ama pahalılık aynı diyorlar iki ülkenin. Mesela 18 bin lirayla ukraynaya gitsek aylık 3 bin liradan rahatça 6 ay yaşayabilir miyiz acaba burda ortalama yaşar tek kişi bu parayla ama gece hayatı vs de olucak tabi




 
türkiye'nin korkutucu sonu ukrayna zaten. haliyle şu an karşılaştırmak lüzumsuz. türkiye'de işler çok kötü giderse, ekonomi böyle çöpe giderse sonumuz onlar gibi olacak diye korkuyoruz.

şu an türk lirası orda gayet değerli. orda doktor aylık 3 bin tl almıyor. rahatça yaşarsınız.
  • metrobus yoluna kacan angus  (23.08.18 13:11:30) 
turkiye'ninki daha degerli de oyle sinsi gibi "ayda 3 bin liradan 6 ay mmmm" plani tutmaz. markette bira 90 kurustur ama mekanda 35 liraya kokteyl olur. ayrica "siradan ukraynali"nin yasadigi evler ve sahip oldugu yasam standardi "siradan turk"e kiyasla daha farkli ve kotu. ukraynali gibi yasayacagim dersen ayda 500 lirayla da gecinirsin ama insanliktan cikarsin.

ayrica bundan dort sene kadar evvel bir turk lirasi 9-12 hrivna alabiliyordu. su an 4,6 alabiliyor sadece ki ukrayna birkac yil icinde iflas edebilir, bu duruma ragmen paralari bizimkine karsi boyle deger kazandi.

velhasil 3 bin lira fena para degil ama kral gibi falan yasatmaz. ayrica ukrayna'da 6 ay yasamak icin vize lazim.
  • der meister  (23.08.18 14:12:07) 
Yasarsin ama krallar gibi degil. Turist gibi degil ukraynali gibi yasarsin. Surekli sehir merkezinde takilirsan para dayanmaz. Gunluk hayatta fiyatlar su an ya tr ile ayni ya da daha pahali orada. Merkezi yerlede direkt tr ortlamasi ustune cikiyor yeme icme su anda.
Kiz arkadas da varsa iflas edersin.

  • stavro  (23.08.18 14:46:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.