[]

ev alirken baska bir ev ipotek ettirmek ve kredi cekmek

arkadaslar diyelim bir tane ev aldik, ikinci bir ev alacagiz ama kredi cekecegiz. duzenli gelirimiz yok. kefille veya ilk evi ipotek gosterirsek kredi cikar mi? bir diger varsayimsa bankada ikinci evin fiyati kadar para olmasi ancak yine duzenli gelir yok diyelim. bu sekilde kredi cikar mi?




 
bankada nakit para varsa ona ipotek koyarak hemen ayarlarlar kredinizi. sonuç olarak ödemediğiniz her taksit otomatik olarak bloke edilmiş hesaptan düşer.

not: bankadaki para evin ederi kadar değil, faizi ile birlikte alacağınız kredi kadar olması beklenir.
  • angelofdeath  (23.08.18 08:49:40 ~ 08:50:15) 
Angelofdeath +1

Düzenli gelir yoksa sadece maddi teminat olduğu için kredi vermezler. Ama nakit karşılığı varsa verirler tabii.
  • orient blue  (23.08.18 08:58:05) 
degilse sahip oldugum eve ipotek koydurabilir miyim? veya duzenli geliri olan birini kefil gosterebilir miyim?


  • baldur2  (23.08.18 08:59:14) 
Kefilden ziyade krediyi çekenin düzenli geliri olmalı. Yine de bankalara sorun ama, belki bir yol gösterirler.


  • orient blue  (23.08.18 09:04:03) 
Her kredi müşterisi farklı bir senaryodur ve her bankanın bu senaryoya bakış açısı farklıdır. Bir banka kredi verirken öteki vermeyebilir. Bir banka örneğin 200 bin e onay verirken öteki 150 bin e onay verebilir. Kredi çıkar ya da çikmaz diyemeyiz.

Krediye nakit karşılık gosterebiliyorsan bu çok ciddi bir artıdır. Konutun kendisi yerine farkı bir konutu ipotek göstermek demişsin, acaba o konutun değeri kredi ile alınacak konutun değerini karşılıyor mu ve üzerinde başka ipotek var mı?

Kefil demişsin, kefilin gelir durumu, kkb skoru, kredi riskleri vb. Birçok kritere bakılır ve bunlara göre karar verilir.

Kısacası sen iyisi mi bir banka üzerinden kredi başvurusu yapıp sonucu al. Sorunun cevabı her türlü kriterine göre hem evet hem hayir çünkü.
  • Lethe  (23.08.18 13:52:36) 
Ikinci ev kredisi diye bir şey vardı bir ara. Ilkine ipotek koyup veriyorlar.

Ama sorudan bağımsız olarak, bu aralar ev almak mantıklı değil.
  • retiredcolonel  (23.08.18 15:56:47) 
neden mantikli degil kanka?


  • baldur2  (23.08.18 16:02:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.