[]

IELTS academic - general arasinda ne kadar fark var, hangisi daha kolay?

sb




 
Calisana ikisi de kolay (altyapiya bagli olarak)

Ne icin gerektigi ile alakali ama general daha kolay
  • xiii  (22.08.18 13:48:48) 
Writing ilk kismi farkli, Academic'te bir chart/process yorumlaniyor General'da bir mektup vb yaziliyor.

Reading farkli. Academic'te 3 academic metin var, General'da 5 tane genel Ingilizce metni var. Ancak ayni puana ulasmak icin General'da daha fazla soru dogru yanitlamak gerekli.

Listening, Speaking, Writing 2 ayni.
  • Traveller  (22.08.18 14:12:47) 
general daha basit.

...de soruyu niye sorudugunu anlamadim. hicbir kurum ikisini da kabul etmez. ya birini ya digerini eder dolayisiyla secme sansin yok.
  • hot potato  (22.08.18 14:26:52 ~ 14:27:45) 
listening - ikisi de ayni
speaking - ikisi de ayni

writing - gt'de task 1de mektup yaziyorsun, ac'de grafik yorumluyorsun.
task 2 ayni

reading - gt, academic olana gore daha kolay ama ayni skoru almak icin daha fazla cozmen gerekiyor. mesela 40 sorudan 30 dogru yaparsan ac'de 7, gt'de 6 alirsin.
  • tabudeviren  (22.08.18 14:38:15) 
Reading'i biraz inceledim de, ikisinde de toplam 40 soru var.
Ayni puana ulasmak icin general'da daha fazla dogru cevap gerekiyor demissiniz. Nasil oluyor da ayni puana ulasmak icin daha fazla puan almak gerekiyor? Kafam karisti bu konuda. Soru sayisi ayni ise puanlama sistemi de ayni olmasi gerekmiyor mu mantik olarak?

Edit: soyle bir sey buldum: www.examenglish.com
Bu puanlama sistemi dogru mudur? Arada cok fark yok gorunuse gore. Bir de academic icin cok bonkor geldi bu sistem bana. Dogruysa generale girmeye gerek yok.
General'de kontenjan sikinti biraz cunku.
Edit: ielts'in kendi sitesinde bulamamistim bunu:D
  • stavro  (22.08.18 19:15:16 ~ 23.08.18 02:20:34) 
bunu ielts'i hazirlayanlara sorsana delikanli :)
resmi puanlama aciklamasi:

www.ielts.org
  • tabudeviren  (22.08.18 23:51:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.