[]

Trafik kazası

Herkese iyi bayramlar

Bu sabah kurban kesimi için babam yakın bir köye gitmiş, dönerken arabanın birine sürtmüş, belli belirsiz 1-2 çizik var karşı tarafta. Şimdi karşı taraf tam bir çirkef, tam bir Çomar. Laftan sözden anlamıyor, tutanağı yarın tutacağız ama bizim ruhsatı almış güvenmediğinden ki küçük yer herkes tanır bizi. Adamın komşusu falan da kefilim ben dedi babam için.

Sözün özü içimde kaldı ben buna nasıl pislik yapabilirim?

 
Bu tarz durumlarda kalabalik olmak sart. Bi dk kardesim diyip seni veya kardesini birini cagirmak lazim, bulasma bence. Tutanak tutarken anlamasamazsa polis cagirsin ruhsati da vermez bu denyolar.


  • imelih  (21.08.18 21:41:21) 
Baban niye ruhsatını vermiş ki? Ruhsat verilir mi yahu?

Adamla orada pazarlık yapıp 300-400 bir şeyler verip konuyu kapatsaymış. Zaten sanayide boyaya verecek, ancak öyle bir şeyler tutar.
  • malheiros  (21.08.18 21:42:03) 
@malherios onu da teklif ettim. O zaman 2000 verin ben üstünü yollarım diyor, biz zaten 9/9 kusurluyuz kabul ediyoruz ama karşıdaki uzlaşmadan çok uzak. Babam da uğraşmamak için vermiş. Yaptığı yasal değil zaten el koyması burdan bişey çıkarabilir miyim acaba diyorum?


  • teutonic-terror  (21.08.18 21:44:47) 
Yapabileceğin bir şey yok.

Ama aklında olsun, öyle bir durumda tutanak tutalım diyeceksin. Karşı taraf da eğer tramer'e falan girmesin diye düşünüyorsa seninle 2.000 pazarlığı yapacak. 400'e razı edemiyorsan ve tutanak tutmuyorum diyorsa polisi arayacaksın. Polis gelecek adama tutanağı sike sike tutturacak. (Başıma geldi aynen öyle oldu)
  • malheiros  (21.08.18 21:48:27 ~ 21:49:12) 
@acemi, hocam İstanbul’da falan olsa kaza haklısın ama 40 yıldır aynı dükkanda esnaf babam tanımayan çok az kişi vardır. Tutanak da tutulmuş ama karşı taraf sigorta Bilgilerini yanlış yazdığı için yarın yapalım denilmiş. Bize farketmez de ona inşallah kol gibi tramer çıkar.


  • teutonic-terror  (21.08.18 22:08:14) 
Benim sinirlerim zıpladı yahu. Ruhsatı vermemek için direnip polis çağırmak en mantıklısıymış sanırım. Tramerde kol gibi masrafı gözükmesi ne duyuru sahibinin babasının suçu ne de bir başkasının. Bu riski almayan arabasını dışarı çıkarmayacak. Ruhsatınızı bu şekilde "güvence" olarak zapt etmesi dahi suç teşkil edebilir. Bu ülkede bu insanlarla yaşamaktan tiksindiren bir başka olay daha...

Geçmiş olsun.
  • farabi  (22.08.18 00:20:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.