[]

kedi - yeni ev alışma

selamlar, geçen hafta ev taşıdım. yeni evim eski yaşadığım eve daha büyük ve 2 balkonu var. eskiden aynı odada kalıyorduk ama şimdi ev 2+1 olduğu için bir odayı kediye ayırdım.

1-şu an yerleşme işlerim devam ettiği için kedi sağa sola bolcana giriyor patilerini kirletiyor. ben de gördükçe elimi ıslatıp sağını solunu suyla yıkıyorum. kediyi hasta eder miyim? ben ıslatınca o da kendini kurutana kadar yalıyo bu arada. (3 günde sokak kedisi gibi kirli bir kedi oldu)

2-ona ayırdığım odada mama su kum ve bir iki oyuncağı dışında bir şey yok. taşınma bitince evde serbest gezecek ama ara sıra miyavlıyor çıkmak için. nasıl alıştırabilirim odasına? ben saat başı odasına girdiğimde sürekli ilgi sevgi bekleme hareketi yapıp hırlıyor, çok üzülüyorum :(

3-kedim önceki evdede açık pencerenin önünde macera aramadan otururdu saatlerce ama şimdi 3. kattayım. pencere, balkonda serbest gezme olaylarını nasıl yapmalıyım? şimdilik sadece ben onu görebiliyorsam balkonda izin veriyorum.

 
kediler evleri değiştiğinde bir süre içine kapanıp bir yere saklanabiliyor önce ortama alışması lazım. İmkanınız varsa onun kokusunun oldugu bir bezi yeni taşındığınız evdeki eşyalara yerlere vs sürünki kokusundan dolayı yabancılık çekmesin. kendi kedim 2 kere ev değiştirince iyice bunalıma girip asosyal olmuştu baya bir süre etkisi sürmüştü. kediler konfor ortamı değişince cabuk etkilenip psikolojisi cabuk bozulan hayvanlar.kolay gelsin.


  • pruvikasit  (21.08.18 16:24:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.