[]

Burçlara inanmak üzereyim

"Henüz 15 yaşlarındayken kendimce hayatımda basit bir düzen kurar buna sonsuza dek uymanın fevkalade önemli olduğunu defalarca kendime tembih ederdim."

23 Mart tarihinde bunu yazmışım Twitter'a.
Kaynak: mobile.twitter.com

Geçen günde sözlükte bunu gördüm ve beynimden vurulmuşa döndüm:

i.hizliresim.com

Tesadüfe bakın ki bende bir boğayım.
Sizce de bu bir tesadüf mü yoksa siz çoktan burçlara inanmış kimseler misiniz?

 
Bunu yapmak istemeyen insan olmadığı için inanmanı gerektirecek bi durum yok bence.


  • Delay Fuze  (21.08.18 00:15:57) 
Dediğiniz gibi, tesadüf. Gezegenlerin vb. çekim alanları sıradan cisimlerin (masa, sandalye) çekim alanlarından bile küçük kalır. Astroloji hiçbir şekilde hayatınıza kılavuz olmaz, öngörü kazandırmaz, bir şeyleri göstermez.


  • tey tey  (21.08.18 00:18:17 ~ 00:18:55) 
valla insanlara sorsan en az yarısı düzen sever zaten. 12'de biri değil yani.


  • sir gawain  (21.08.18 00:25:39) 
Boga burcu olup da boyle olmayan milyon tane insan bulurum sana. Burclara inana kerevizdir.


  • stavro  (21.08.18 00:34:59) 
Tesadüf+1. Yazdığınız şey zaten birçok insanın kafasından geçmiştir, şaşırtacak kadar yaratıcı bir düşünce değil.
Memur benzetmesine güldüm :)

  • pike  (21.08.18 00:37:15) 
her burcun bazı öne çıkan özellikleri oluyor ve o burca ait insanların çoğunda bulunuyor. istisnalar elbette ki var ama mesela başak burçları temiz titiz tipler oluyorlar, terazi kadınları süsüne düşkün, balıklar sulu gözlü vs. çevremde yaptığım gözlemler de uyuyor yani. böyle genel bir olay var ama başta da belirttiğim gibi her aslan burcu lider tipli olmuyor mesela ya da ikizler gibi bir öyle gir böyle falan..


  • tabirimekruh  (21.08.18 01:01:08) 
Balık burcuyum, attığın tweet'e yüzde yüz katılıyorum, zamanında hayalini kurmuşluğum da var ve artık burçlara inanmıyorum.


  • neosphere  (21.08.18 01:24:47) 
ben inanmıyorum. ikiz kardeşim var, ne yaptıklarımız birbirini tutar ne sevdiğimiz şeyler. karakter olarak daha çok benzediğim başka insanlar var çevremde. aynı burçtan bile değiliz. ben inanmıyorum. yukarıda arkadaşın da yazdığı kalıplaşmış bazı şeyler var, bütün burçla alakalı yerler senelerdir aynı şeyleri yazıp yazıp duruyor.
Ben de bir dönem meraka düşüp, acaba gerçekleşecek mi diye, burç yorumları okumaya başlamıştım. baktım hiçbir şey olmuyor, okumayı bıraktım bir gün. gezegenlerin hareketinden, venüs'ün durumundan hayatımın etkilendiğini düşünmüyorum açıkçası.

  • black holes in the sky  (21.08.18 07:05:42) 
düzenim ufacık bozulsun, anında kafayı yerim. sevmediğim insanla yıllarca yaşadım, sırf düzenimin bozulmasına olan takıntımdan ötürü. gün içinde uymam gereken rutinlerim var, yıllardır bozmuyorum. dışarı çıkmam gerekirse, o rutinleri birkaç gün önceden halletmeyr çalışır, beceremezsem hayatı kendime dar ederim.

not: boğa burcu değilim.
  • gebere jackson  (21.08.18 11:43:38) 
(bkz: cold reading)

(bkz: barnum effect)
  • idexo  (21.08.18 11:45:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.