[]

ben bu sağlık problemini nasıl çözeceğim?

1 ay önce özel bir hastahaneye gittim alerji testi yapacaklardı, pahalı bulduğum için yaptırmadım. Devlet hastanesine gittim(eah). Burada kan, idrar ve gaita tahlili yaptılar. Dedim asistan doktora, özel hastahenede alerji testi yapacaklardı ama pahalı bulduğumdan buraya geldim. Doktor şöyle dedi: alerji testine gerek görmüyorum, aksi bir durum olsa tahlillerden de çıkardı. Anlamıyorum yani o kadar sgk yatıyor sanki babasının cebinden çıkacak gibi yapmak istemedi hanım efendi.

Problem şu; terleyince kaşınıyorum. Doktor şöyle diyor; terlememeye, klimalı ortamda bulunmaya özen gösterin. Doktora dedim ki, bu söyledikleriniz mümkün mü? Siz bunları başarabiliyor musunuz? Şimdi aynı doktora gidip sert bir üslupla alerji testinde üsteleyeyim mi, verdiğiniz ilaçlar bir işe yaramadı diyerek? Yoksa başka bir hastahaneye mi gideyim? Bu şeyden kurtulmak istiyorum ama bu doktorlara gıcık oluyorum artık demek istemiyorum. Kimse kusura bakmasın, kesinlikle şiddet yanlısı bir insan değilim ama doktorlar insanı çok tahrik ediyor bazen.

Diyorum bakın bu durumdan dolayı zor durumdayım, bilginizi ve tecrübenizi sorgulamak istemiyorum ama bundan kurtulmak istiyorum. Hiç güven verici konuşamıyor bile. Arkadaşlar ben bu işi nasıl çözeceğim? Aramızda bir dermatalog varsa özel yerine geleyim. Buna bağlı olarak sinir hastası olacağım yemin ederim.

 
Doktor tavsiyesi degil ama kullandigin koltukalti deodorantiyla da ilgili olabilir. Mesela deotak bende kist yapti. Garnierin koltukalti sticki kasindti yapti. En son hidrofugal deo stick aldim. Memnunum. Sikayetlerim gecti. Bu sebeple kullandiginiz urunleri degistirin diyebilirim.


  • nax  (20.08.18 18:40:43) 
Bence o doktora hiç üstelemeyin. Bazı doktorlar böyle inada binebiliyorlar. Siz, "özel hastaneye gittim, test pahalı geldi, size geldim." diyince, gıcık kapmıştır muhtemelen. Bir de, o hastane tam teşekküllü değilse, test yaptırmak için başka hastaneye sevk vermek istememiştir.

Bence ya başka hastaneye, ya da aynı hastanedeki başka bir doktora gidin. Yakınlarda poliklinik varsa oraya da gidebilirsiniz. Araştırma hastanelerinde, asistanların baktığı durumlar olabiliyor ama daha küçük hastane ve polikliniklerde, uzman doktorlar birebir bakıyor, daha fazla ilgileniyorlar. Doktora, özel hastaneye gittim vs de demeyin. "Acaba durumum alerjik mi, bir test yaptırsam yararı olur mu?" diyebilirsiniz.

Bu arada, sorununuz, alerji değil de, ürtiker olabilir mi acaba?
www.aid.org.tr

not: Fenistil jel, kaşıntıyı direkt geçiriyor, size uygun bir doktor bulana kadar kullanın bence.
  • agluna  (20.08.18 19:17:53) 
Bende fazla laktoz kaşıntı yapıyor.

Ayrıca cildi kurutan sabunlarla yıkandığımda da kaşıntı oluyor, bu yüzden nemlendiricili bir çeşit sabun tercih ediyorum.

Beslenme biçiminde veya kullandığın temizlik maddeleri, deodorant vs ile ilgili bir değişiklik yaptın mı?

Ayrıca şekerin var mı?

Çok sık veya çok seyrek duş alıyor olabilir misin?

Başka doktora görün+1
  • idexo  (20.08.18 19:33:28) 
Kocamda gitti cebeciye o tahlilden yaptırdı hiçbir şey çıkmadı ama hala kestine diye ilacı kullanmazsa kart kurt kaşınıyor bebişim. Kırmızı alerjiler çıkıyor. Kayseride daha geniş kapsamlı yaparlarmış ama sira çokmuş. Özelde bur sürü para istiyor ama çok kesin konuşuyordu mutlaka bulurum neye alerjin olduğunu diye. Biz de paramıza kıyamadık. Üstelik cebecideki kadın bize bulunmaz asla gibi laflar etmişti. Hala ilaç kullanıyor.


  • for day to break  (20.08.18 20:53:26) 
Aman sen bi çözüm bulursan bize de haber et lütfen. Birde bağışıklığınızı güçlü tutun. Hepsinin başı zayıf bünye bence.


  • for day to break  (20.08.18 20:54:34) 
Üniversitenin eğitim ve araştırma hastanesinin alerji bölümüne gidin. Oradan yaptırın, biz yaptırdık

Geçmiş olsun
  • yemrem  (20.08.18 22:51:25) 
Geçen yıl aynısını yaşadım.

Hatta bir kere, aracım ile seyir halindeyken kaşıntı tutmuştu.
Aracı sağa çekip, beyzbol sopası ile sırtımı kaşımıştım. :)

Benim kaşıntı, fazla stres ile alakalıydı.
Stres bitti, kaşıntı gitti.

Sizin durumunuzun stres ile alakası var ise, doktorluk bir durum olduğunu düşünmüyorum.
  • lemon cake  (21.08.18 01:32:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.