[]

İnsan Kaynakları - Evrakta Sahtecilik

Başıma bir iş gelirse hepinizi suç ortağı diye okurum, sonradan vay efendim ben duymadım ben görmedim demeyin...

Şimdi olay şu, yeni bir CV hazırlama arefesinde; çevreden gelen yardımsever yorumlar ''ara verdiğin dönemi gösterme'' mesela belirli bir süre çalışmaya ara verdiyseniz o süreyi çalışıyormuş gibi göster tadında. -Çünkü birkaç ön görüşmede bu aksiyom problem teşkil etmiş.-



Peki soru geliyor; şimdi mesela bir işte kısa süreli çalıştınız ve ayrıldınız, sonra belirli bir süre başka şeylerle ilgilendiniz(faydasız) bu da internet sitelerinin eski CV'lerinizde var, şimdi siz CV'nizi güncelleyip, o faydasız işleri silip, şu asıl mesleğinizle olan çalışıp ayrıldığınız işten ayrılma zamanınızı değiştirerek sanki uzuuun yıllar hiç ayrılmamış gibi düzenleseniz, başınıza ne gelebilir ? Bu evrakta sahtecilik kapsamına girmez mi ? Sonuçta CV beyanı resmi bir evrak olarak algılanmıyor mu ? ya da mesela eskiden CV'nizi bilgi bankalarına kaydetmiş firmalar sizin bu CV üzerindeki yalancılığınızı algılamazlar mı ?

Genel kanı şu; ''bunu herkes yapıyor, herkes 5 se 7 diyor 7yse 10 diyor'' diyorlar ama uygulamada başa açılacak problemler neler ?

Eski başvuru yaptığınız firmalar bunu farkedebilir mi ?


Tanrı hepinizi korusun.

 
Sen 15 kişinin kocaman bir masada toplanıp ''hımm bu da bilgilerini değiştirmiş hemen bonba atalım savcılığa verelim'' tarzı bir aksiyonda olduğunu düşünüyorsan daha gidecek çok yolun var demektir.

Adamlar işe başvurduğunda doğru dürüst bakmıyorlar, alo?
  • binder dandet  (20.08.18 12:44:55) 
Basvuruda sorun olmaz ama ise kabul edilirsen ve kurumsal bir sirketse; genelde calisilan son 2 veya 3 is yerinden calisma belgesi temin etmeni istiyor. Hangi pozisyonda hangi tarihlerde calistigin yaziyor o belgede. Hatta microsoft vb. Olcekte yerler sicil arastirmasi yaparak kendileri ariyorlar isyerlerini. Bilgine.


  • lynda.com  (20.08.18 13:04:05) 
insan kaynaklari beyan edilen bilgilerin dogrulugunu ne derece teyit eder bilmiyorum ama boyle bir degisiklik yaptiginizi

a) Sizi ise almadan once anlarlarsa ise almazlar, reddedilirsiniz
b) Sizi ise aldiktan sonra anlarlarsa tazminatsiz olarak isinize son verebilirler
  • salihdt  (20.08.18 13:04:12) 
Resmi evrak nedir evrakta sahtecilik nedir bunların tanımını öğrenmek gerekir.

Kişisel görüşüm CV dediğin şey karşıdaki kurumun seni az çok tanımasını sağlayan boş bir kağıt parçasıdır. Çok merak ediyorlarsa arasınlar eski çalışılan yeri yani nedir. En fazla işten atarlar yalan beyandan.

Bahsettiğin olayda CMK ya göre suç yok.
  • infernalcadre  (20.08.18 15:12:50) 
Yap birşey olmaz ik cilar yalanı sever yalanciyi da uçan kaçan mükemmel insanı. Ne çalışkan dürüst adamları harciyorlar


  • seyyar satıcı  (21.08.18 05:41:13) 
Peki önceden başvurulan firmalar, sonraki başvurularda artık o yeni CV'nin üzerindeki tutarsızlığı farkedebilirler mi_ Kariyer.net'in böyle hızlı bir analiz yöntemi var mı ?


  • şair eşref  (21.08.18 18:42:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.