[]

bireysel olarak aldiginiz ekonomik kriz tedbirleri

nelerdir? ve ne tavsiye edersiniz?




 
Satin alacagim seyleri dolar artisi fiyatlara yansimadan aldim. Indirimleri takip ettim. Ornegin Ikea'dan almam gerekenler vardi. 3 liraya su bardagi falan aldim. Ucuz urun alacak kadar zengin degilim, o nedenle Made In Spain ya da France yazili Ikea urunleri aldim.

Pull & Bear, SPX'e falan ugradim.

Onun disinda eve yiyecek stokladim. Kahve cok iciyorum. Kahve aldim bolca.
  • Traveller  (19.08.18 15:52:40) 
Gereksiz harcamalarin kisilmasi -> Bunun icin bir mobil butce uygulamasiyla bir - iki ay takip yapilip nereye ne kadar harcandigi takip edilip gereksiz harcamalar minimuma indirilebilir, ozellikle doviz bazli harcamalar azaltilabilir, ertelenebilir ya da onlenebilir.
Borcun kontrol altinda tutulmasi
Birikimlerin enflasyondan etkilenmeyecek sekilde saklanmasi -> Bu dovize yatirim da olabilir, en kotu ihtimalle parayi faize koyup faizine dokunmamak da olabilir
  • salihdt  (19.08.18 15:56:14) 
Bayramdan sonra kredi çekip dolar alicam, bu arada çok yakın bir arkadaşım dolar 4,54 ilken yüz bin kredi çekip dolar aldı 6 ay taksitle bana da dedi dalga gecmistim şimdi ben de aynısını yapicam


  • monkey  (19.08.18 16:02:14) 
ithal marka ürün alışverişlerimi son kez yaptım (kişisel temizlik ürünleri, makyaj ürünleri gibi )

Büyük market alışverişi yapıp kısmen stok yaptım ( 2 gün once 5 lt su şok markette 2.25 di, bugün 3 olmuş. Her şeye zam gelecek sanırım dolar bazlı bir ürün olmasına gerek yok )

Ek tatil yapacaktım yapmayacağım. Elimde olan elimde kalsın.

Sanki asıl etki gelmedi gibi, daha büyüğü gelecek gibi geliyor bana.
  • damla sakızlı dondurma  (19.08.18 17:12:48) 
Harcamalarımı gereklilik derecesine göre yapıyorum.
Mümkün olduğunca TL'de kalmıyorum.

Şimdilik bunlar.
  • livaneli kadir  (19.08.18 17:19:27) 
Akakce.com
Cimri.com

  • ben de hayal kurmak istiyorum  (19.08.18 18:17:11) 
ben galiba kendi evimde kendi ekosistemimi kurdum, mümkün olduğunca dışarıdan alışveriş yapmıyorum. domatesi biberi kendi bahçemden yiyorum, sütü marketten değil x köydeki bir sütçüden alıyorum, yoğurdu da bu sütten kendim yapıyorum. evde su arıtma cihazı var dışarıdan içme suyu almıyorum. bahçeyi sulamak için iskiye para vermiyorum 120 metre sondaj 150 ton su deposu var. evin 2 odasında elektrik kullanmıyorum, tv ve aydınlatmaların bir çoğunu karavanda kullandığım güneş paneli sisteminden karşılanıyor. kışın doğalgaz fena girecek buna çözümüm yok. ama şimdilik masrafım yok sayılır.


  • Tears of Devil  (19.08.18 18:48:06) 
Bizim kebapçı lahmacuna kıyma koymamak gibi bir tedbir almış, az önce tecrübe ettim.


  • hair freak  (23.08.18 15:50:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.