[]

PTT kargolarimi caliyor

selam, aliexpress'ten gelen siparislerimi ikidir PTT hic ediyor. hepsi de trackable kargolar, 17track'ten falan bakiyorum gun gun nereye gitmis ne yapmis goruyorum, civardaki posta subesine geliyor ama son asamada ikisi de teslim edildi gorunuyor ki o gunlerde evde olmama ragmen teslim edilmedi bana ya da bir baskasina. Birisi icin kapi caldi hatta yetisemedim, baktim 2 saat sonra teslim edildi gorundu daha da haber yok kargodan. Satici da hakli olarak teslim almissin diyor ben ortada kaldim. Bu ammmmk postacisi benim kargolari hic ediyor. PTT'yi arayip sikayet olusturunca da "barkodda sorun vardir" diyip geciyorlar. Urunler gelene kadar $ yukseldi degere bindi malum. Ben bunun icin n'apabilirim? Reklamasyon diye bir sey varmis, bundan sonuc alan var mi?




 
trackable larda imza alması zorunlu, ptt ye git imzayı görmek istediğini söyle. Bu benim imzam değil de .


  • binder dandet  (19.08.18 12:31:17) 
Benim posta kutuma bırakmışlar haber vs de yok. Bir ay sonra aldım kutudan. Ondan sonra her daim posta kutumu kontrol eder oldum, çoğunlukla kuyuya bırakıyorlar bazen komşuma veriyorlar. Bir keresinde komşum verdi postamı unutmuşum evde kusura bakmayın dedi. Böyle şeyler olabilir mi sizin için de ?


  • mezarkabul  (19.08.18 12:58:44) 
Birilerine suç atmadan önce gidip şubede kim sizin adınıza teslim almış öğrenip ona göre araştırabilirsiniz, ptt şubesine dilekçe ile başvurun en garanti yöntem bu.


  • gezegen olan pluton  (19.08.18 13:31:00) 
Ptt'ye şikayet maili atarsanız şube ve takip numaralarıyla birlikte, geri dönüş yapıyorlar. Ben attığımda sorumlu postacıdan savunma istemişlerdi, takip numarası bile yoktu hem de. Eğer dediğiniz gibi bir durum varsa çıkar ortaya, imza atıp teslim almış olmanız gerekiyor sonuçta.


  • zetsuboushita  (19.08.18 13:31:54) 
@mezarkabul, malesef kutu veya komsu durumu yok, baktim oralara :/

@pluton, ogrenemiyorum iste. ptt'ye ulastim subeden gelen cevap barkodun hatali olabilecegi yonunde sadece.

@zetsuboushita, mail'i deneyecegim, tesekkur ederim.
  • hjarteblod  (19.08.18 13:50:28) 
Hiçbir kargocuya güvenmem. Küçükken Almanya'dan kuzenin bana paket göndermişti. Takip ettik, bizim şehirde kayboldu. Defalarca PTT'ye gittik. Kimse ilgilenmedi. Kuzenim Almanya'da kendi posta şirketine telefon etmiş. Sonra postacı bizim eve kadar gelip özür diledi. Oradan bir telefon buradakileri etkilemiş. Insan olarak değerimiz yok. Ancak paket hiç gelmedi.


  • Traveller  (19.08.18 14:58:43) 
özelden barkod numaralını atın bir bakalım. yardımcı olmaya çalışayım. bayramdan sonra direk teslim birimi ile görüşelim.


  • soulpuppet  (19.08.18 15:17:00) 
Bu işi müşteri hizmetleriyle çözmek bence son şans senin yapman gereken şubeye gidip durumu sorgulamak her sokağın sabit bi postacısı olur adamı bile bulabilirsin hatta erken saatlerde gidersen. Benim başıma aynı şey gelmişti gittim adamı buldum “he hatırlıyorum sizin kargoyu ben apartman görevlisine verdim” dedi bizim saftık görevli unutmuş tabi. Gidin şubeye öğrenin şube dediğim dağıtım merkezi.


  • Mcfly  (19.08.18 16:18:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.