[]

Enpara kredi kartından Spotify ve Netflix'in fazla para çekmesi

spotify ve netflix'i bu ay ilk defa banka kartı yerine enpara kredi kartına bağladım. baktığımda
- netflix 15,99 yerine 16,06
- spotify 20,99 yerine 21,25 çekmiş.

dolardan dolayı zammı geldi dedim, baktım fiyatlar aynı. tek tek sitelerine girip faturalarına baktım, normal fiyatları çektikleri gözüküyor.

bu muhtemelen enparadan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. sebebini onlara yazdım dönüş bekliyorum. belki bilen vardır diye sizlerede sormak istedim ?

 
Niye enparadan kaynaklansın ki? Netflix ve Spotify’ın müşteri hizmetleriyle görüşmen gerekiyor.


  • mutlusismankedi2015  (18.08.18 20:26:29) 
provizyondan düştükten sonra düzelir.


  • lamotta  (18.08.18 20:40:48) 
benim de başıma steam'da aynı olay geldi 18 lira yerine 19.6 çekilmiş, vergi olayları mı anlayamadım.


  • gezegen olan pluton  (18.08.18 21:18:17) 
haziran ayından itibaren yurtdışı elektronik servislere kdv geldi. belki onula alakalıdır.


  • delidir yakalayin  (18.08.18 21:29:24) 
sebebini sonunda tespit ettim.

bazı yurtdışı servislerde netflix, spotify, appstore vs kredi kartı ile alışveriş yapınca tutar provizyonda bekliyor. provizyondan hesap hareketlerine işlenene kadar, orjinal tutarı hesaba işleneği gün bir daha kur çevrimi yapıp farkı size yansıtıyor.

bu kur farkını her kredi kartı yansıtmıyor. enpara ve internette gördüğüm üzere yapı kredi yapanlardan ikisi. bunun çözümü banka kartı kullanmak yada araştırıp bu kur farkını size yansıtmayan bir bankanın kredi kartıyla çalışmak.

ben tekrar banka kartına döndüm.

aynı sorunsalı yaşayan başka kişilerin yazıları/videoları:
- www.cahityolacan.com
- teknoseyir.com
- www.youtube.com
  • maden suyu  (25.09.18 20:52:35 ~ 11.10.18 20:15:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.