[]

Avrupalı - Amerikalı kadınlar

1- Epilasyon yöntemi olarak ağda ve epilatör yerine jilet mi kullanıyorlar genelde? (Lazer hariç) (Ağda vs. yapan yer az ve çok pahalı diye biliyorum)

2- Regl dönemlerinde ped yerine tampon mu kullanıyorlar genelde ?


 
1. Lazere gidenini hiç duymadım. Şu ağda kağıtlarından(?) Avrupa'nın her yerinde var ama, sanırım daha çok jilet kullanıyor herkes.

2. Ped yaygın kullanılmıyor kesinlikle (yer: Almanya). Tampon dışında, menstrual cuplar artık çok ulaşılabilir, bir sürü insan kullanıyor.

Genelleme hepsi sonuç olarak.
  • buf-e kür  (18.08.18 13:46:32) 
1- Avrupa dahilindeki gözlemlerime dayanarak, çoğunlukla jilet evet, hiçbir şey kullanmayanlar da var tabii.
2- Ped kullananlar gördüğüm kadarıyla sayıca çok az. Çoğunlukla tampon tercih ediliyor. Hatta son zamanlarda popülerleşen menstrual cup da ileride daha çok kullanılacak diye umuyorum.

  • lolita  (18.08.18 13:48:30) 
1- evet jilet kullaniyorlar genel olarak.
2- evet tampon kullaniyorlar genel olarak. Ped zaten neden kullanilir ki, cok rahatsiz bisey.

  • kuehles blondes  (18.08.18 13:58:16) 
Ekseriyetle marketlerde Gilette Venus diye bir kadin jileti satiliyor onu kullaniyorlar. Zenginler lazer epilasyon yapiyor. Bir de o epilasyon makinalarini kullananlar da var.

%99 tampon buralarda, ergenlik cagindan itibaren tampon kullaniyorlar bekaret zari falan yok oyle bir sey burda.
  • bos gezenin bos ustasi  (18.08.18 14:03:47) 
1. Amerika’da hemen hemen herkes jilet kullanıyor. Lazer yapan yerler de var, Groupon ile ucuza da gelebiliyor ama herkes jilet kullanıyor genelde. Ağda salonları ikiye ayrılıyor. Bizim gibi ağda yapan Hintli, Orta Doğulu kadınların salonları. Talep yine bizim gibi ağdaya alışkın göçmenlerden ve genellikle cinsel hayatı düzenli olmayıp sevişmek üzere olan kadınlardan oluşuyor. Bir de zincir ağda salonları var. İkisni de denedim. Fiyat karşılaştırmasını şöyle yapayım. Hintli kadın işinin ehli, artık Türkiye’deki ağdacılar gibi yoluyor ama Türkiye’de daha yakın zamanda 100 TL verdiğim 3 haftalık ağdaya burada bahşişi ile birlikte (bahşiş her yerde şart) 160 dolar ödemem gerekiyor. Zincir olan daha da pahalı, 200’ü geçiyor. Bir kere denedim. Favorileri erkek arkadaşımınkşnden daha gür ve kıvırcık olan bir kadın bazı yerlerimi yoldu, bazı yerlerimi öylece bıraktı. Eve gelince ben yeniden ağda ısıtıp topladım kalanı. Genelde basit yerleri ben ağdalıyorum (amazon’dan ağda makinası falan aldım), zor yerler için salona gidiyorum. Bazı yerlerde iki gün önceden randevu almak gerekiyor, bazı yerlerde “Selam ben geldim” deyip dalabiliyorsun. Bunun dışında markette onlarca çeşit ve marka jilet satılıyor.

2. Tampon daha yaygın. İranlı arkadaşlarım ped kullanıyor, birbirimize “Pedin var mı” diye soruyoruz. Markette çok var ama. Markette ağda bulamıyorsun pek ama ped bulunuyor en azından. Tamponun çeşitli boylarını bir süre denedim, neyi beceremediysem hareket ederken çok fazla kanırtıyor. Gün içinde rahat edemeyerek pede geri döndüm. O yüzden göçmenlerle pedleşiypruz. Burada menstrual cup’lar da henüz çok yaggın değil ama yaygınllıyor.
  • aychovsky  (18.08.18 20:25:29 ~ 20:30:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.