[]

Kedim ilk defa kustu ve tuvaletini dışarıya yaptı

1 yaşında, bebekken bile yapmadı böyle şeyler. Kıl bile kustuğuna şahit olmadım şimdiye kadar ama aynı gün içinde sabah kusmuğunu akşam da sepetin içinde tuvaletini buldum. Gayet sağlıklı göründüğü ve davrandığı için pek endişelenmedim acaba klima çarpmış olabilir mi? Evde geçirdiği ilk yaz bu, dışarısı 40 derece, içerisi 25-26.

Sadece 2 gün önce migrosta maması kalmadığı için whiskas vermiştim, ama sonraki gün sevdiği mamasına dönüş yaptık hemen.


 
merhaba. şimdi felaket tellallığı yapmak istemem ama bizim eski kedimizin üresi yükseldiğinde hergün kusmaya ve tuvaletinden başka yerlere dışkılamaya başladı. tedavi olmasına rağmen bu hastalıktan kaybettik (yaşlıydı). markette satılan mamalardan vermemenizi tavsiye ederim çünkü bunlar üre, kristal gibi sorunlara yol açabiliyor. sorun tekrarlarsa da veterinere götürün bence. geçmiş olsun.


  • slow like honey  (18.08.18 13:33:30) 
@slow like honey;

teşekkür ederim tekrarlarsa direkt götüreceğim zaten veterinere. nerden almalıyım mamayı peki, paketli ürünü marketten veya veterinerden almışım, ne farkı oluyor ki? dana etli ve somonlu bonnie'lere bayılıyor, kanatlılarla arası hiç yok. sindirim problemi olabilir diye şüpheleniyorum hep bu yüzden.
  • alwayschargeneverbend  (18.08.18 14:00:29) 
sık sık kusuyorsa bu idrarını yapamadığına da delalettir.

eğer sık sık kusuryorsa hemen veterinere gidin mesanesini kontrol etsinler.
  • killerbee  (18.08.18 14:41:36) 
whiskas, bonnie , goody, cat chow gibi ucuz, genelde markette satılan mamalar idrar yolları tıkanıklığı, böbrek sorunları vb hastalıklara yol açıyor maalesef. pro plan, brit care, sanabelle, n&d düşük tahıllı gibi profesyonel mama vermeniz lazım. bunlar markette satılmıyor, veteriner ve petshoptan alınabilir ama oralarda pahalı oluyor. petbesinleri.com, zooplus.com.tr gibi online petshoplarda ya da n11, hepsiburada gibi sitelerde daha ucuz oluyor. ek olarak kediniz kısırsa kısırlar için çeşitleri oluyor bu mamaların, onlardan almalısınız.

not: sindirim sorunu da olabilir, bir defalık bir şey de olabilir. telaş yapmayın.
  • slow like honey  (18.08.18 14:55:51) 
Hicbirseyi yok endise etme,önündeki 20 sene daha basinin derdi olmaya devam edecek.sirtinda kurkle dolasan hayvani klima filan carpmaz...
Hayvan yuttugu killari cikartmaya calismis ama cikartamamis.en yakin parktan bir avuc ot topla getir su dolu bir bardaga koy ve otunu hic eksik etme soldukca tazele.yakininda park yoksa bi kaseye arpa vs ek.onu yesin.
Kedin erkekse ve kisirlastirmissan ozel mama alman gerekiyor yoksa idrar yollari tikanacaktir.erkek kedilerde idrar yollari cok dardir.veterinerde kisirlastirilmis erkek kediler satilan ozel mamalardan almalisin.
Bunun haricinde sacma sapan mamalar vermek yerine diyet ton baligi konservesi al ondan ver.en kucuk kutulardan gunde yarim kutu verebilirsin,daha fazla verme.artani dolapta muhafaza et ama ertesi gun verirken sakin soguk verme once oda sicakliginda iyice isinsin yoksa ishal olur.
  • frondie  (19.08.18 02:44:57) 
kusması çokta anormal değil. tekrarlamıyorsa telaşta etmeye gerek yok. yalanarak temizleniyor, yuttuğu kılları kusması normal. hatta kusmak için ot yedikleri bile oluyor. bunun mamasıyla da bir alakası yok. tekrarlamıyorsa kusmayı unutabilirsin.

ucuz mamalar özellikle kısır kedilerde böbreklerde kum v.b. yapabilir. bu durumda üriner sistem için yararlı olan mamalardan almanız daha iyi olur. bir de kedinizi her zaman aynı veterinere götürün. hem hayvanın geçmişini (aşılar, hastalıklar varsa alerjiler)bilir hem de bu tür mama v.b. konularda yardımcı olur.
  • tururo  (19.08.18 02:59:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.