[]

multinet veya benzeri bireysel harcama kartı şeysi

selam. çalıştığım yerde multinet kullanıyorduk. içinde para vardı, işten ayrıldıktan sonra yurtdışına giderken kartı aileme bıraktım 'bunu harcayın' diye. normalde dışarda bi şey yiyip içmez annemle babam. 1-2 defa gitmişler, içinde 300 lira bakiye varken 1 ay sonra falan kartı iptal etmiş bizim şirket işten ayrıldığım için. tekrar aktif edemeyiz falan dediler.

iyi dedim zaten yurtdışındayım uğraşamıyorum da bizimkiler için iyi oluyordu, arada dışarı çıkmaya bahane oluyordu. nakit olarak versem gidip bi kahveye 10 lira hayatta harcamaz babam, ki babaya 'bunu harcayın' diye nakit para vermek çok şey değil. şimdi bana öyle bir kart lazım ki multinet gibi avm'lerin üst katında yeme içme yerlerinde geçsin, olabildiğince çok yerle anlaşması olsun ve mümkünse içindeki para bitene kadar kart iptal olmasın. multinetin sitesine baktım bireysel müşteri kısmından bişey anlamadım, bakiye de yükleyemiyorum çünkü eski kartım iptal oldu.


 
on ödemeli kartlara bakın. ininal harikadır, içine para yüklersiniz ve kredi kartı gibi kullanırsınız, mastercard geçen her yerde de geçer. aylık 2tl abone ücreti var, kartın içinde para yoksa çekmiyor.


  • mehmed resad  (18.08.18 12:20:02) 
@mehmed resad

o sıkıntı işte. multinet gibi marketlerde değil, restorantlarda kafelerde geçen bir şey olması daha makbul. bi de tek kullanımlık olması çok daha iyi olur.ç
  • icim urperiyor  (18.08.18 13:04:48) 
iyi de normal banka kartı neden işinizi görmüyor ki?


  • elorelia  (18.08.18 13:06:45) 
Banka kartınıza bağlı ek kart çıkartın babanıza?


  • mutlusismankedi2015  (18.08.18 13:18:34) 
@elorelia

çünkü 60 yıl tutumlu yaşamış babamı, profesyonel aşçılık yapan annem evdeyken dışarıda yemek yemeye ikna etmek imkansız. hele bi yere oturtup 1 fincan kahveye 10 lira verdirmem imkansız. yanlarında olsam ben götürürüm ama ben yurtdışındayım. ara sıra başbaşa çıkıp dolaşsınlar bi yerlerde otursunlar istiyorum.
  • icim urperiyor  (18.08.18 13:20:32) 
Yalnız kalan o 300 TL yi geri alabilirsiniz. Ben şirketten ayrılırken kartımda kalan parayı şirket maas hesabıma yatirmisti.


  • reca ederim bu bahsi kapatalim  (18.08.18 13:22:30) 
@mutlusismankedi

ikisi de çalışıyor, paraları da var sorun o değil. sorun, 'hadi bu akşam gidip iskender yiyelim' veya 'hadi şu mekanda bi kahve içelim' deme alışkanlıklarının olmaması. masraf gibi geliyor onlara, alışmamışlar. ben de uzaktayım. 'bu kartı sadece kafelerde harcayabilirsiniz, harcamazsanız da içindeki bakiye boşa gidecek' dersem güzel bi teşvik olur, boşa gideceğine harcayalım derler.

ilk soruda da aşağı yukarı bunu anlatmaya çalıştım aslında.
  • icim urperiyor  (18.08.18 13:24:02) 
@reca ederim

teşekkür ederim, dediğim gibi mevzu 300 lira değil. hepimiz çalışıyoruz ailecek. sadece babam biraz evcil ve biraz aksi bir adam. evde herhangi bir şey eksik olmaz ama ben onlar bi kahve dünyasına, mado'ya falan gidip otursunlar istiyorum haftada 1.
  • icim urperiyor  (18.08.18 13:27:41) 
İninal alıp ver bence de.
Bu kart sadece yemek içecek için geçerli desen de araştıracaklarını sanmıyorum.
Gidip o tür yerlerde kullanırlar.
  • cakabo  (18.08.18 14:38:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.