[]

maden suyuna para vermeye değer mi?

azıcık şey için o kadar para vermeye değecek kadar faydalı mı sizce? normal sudan çok farkı mı var?




 
maden suyu faydali diye icmiyor ki millet tadini vs. seviyor. seviyorsan deger sevmiyorsan degmez.


  • robokot  (18.08.18 03:19:23) 
o kadar para derken bodrumda falan mı yşaıyorsun? istanbulda 1 tl.


  • empedokles  (18.08.18 03:29:30) 
@robokot
tadından başka neyini seviyor? devamı gelmemiş.

@empe
500 ml su 50 kuruş iken 200 ml beypazarı maden suyu 65 kuruş. maden suyu 3.25 kat pahalı normal sudan.
  • diffarentiationation  (18.08.18 03:54:44) 
ben para gitmesin deye evdeki suyu temelli kestirdim. suyu mahalle çeşmesinden doldurup içiyorum. kalanını da pet şişelere doldurup balkonda güneşte bekletiyorum sonra da beş günde bir 1 litre su dökünüyorum. geçen sene doğanay şalgam pet şişeye verdiğim parayı da sayarsak bayağı bir ucuza geliyor. bu mantığa göre maden suyu çok çok fahiş bir şey. bence çeşmedeki beleş su dururken musluktan akan ve metreküpüne liralar bayıldığımız suya para vermek çok saçmayken maden suyuna yok yere hele markette satılan ve musluk suyuna göre aşırı pahalı şişelenmiş suyun da 3,25 katı birden harcama yapmak hiç akıl kârı görünmüyor.


  • i ve been mistreated  (18.08.18 04:10:50 ~ 04:14:52) 
bu arada su nerde 50 kuruş?


  • zozjotejmnk  (18.08.18 04:39:58) 
sade maden suyunun tadı, ferahlığı, yemek sonrası rahatlatma hissi, tuz ve limonla churchill yapabilme olanağı falan güzel işte çok fanteziye gerek yok. Tam bir baba içeceği bence sade maden suyu ama ben çok seviyorum.

Ayrıca 6lı alınca muhtemelen daha ucuza geliyordur.
  • nundu  (18.08.18 06:15:02) 
aklıma kaşık kaşık kemik tozu yiyen ve su içmek için camiye giden birisi gibi canlanıyorsun.

ifşa yapsan da bi görsek şeklini şemalini.
  • killerbee  (18.08.18 06:58:36) 
değmez. faydası da yok zaten fasfata. neden diyorsan 35 sene maden suyu içmeden gayet güzel geliştim. sindirim problemi bile yaşamadım. son 5 senedir içiyorum bazen onu da neden içiyorum bilmiyorum.
bizim ülkemizin bir olayı bu maden suyu. bağımlısı çok.
o fiyat farkı da şişeleme vs olayından dolayı. mazot arttı daha zam gelecek suya da maden suyuna da.
aklıma geldi de eve su almam lazım.
  • ozdek  (18.08.18 08:58:42) 
Tadını eskiden hiç sevmezdim. Şimdi, aslında bir kaç senedir sadesini kolanın alternatifi ve nispeten zararsız olanı olarak kullanıyorum. Hatta yararlı olduğunu da söylüyorlar ama o kısmına kefil olamam. Aynı niyetle kullanan bir arkadaşım daha var. Tadı alakasız pek tabi. Esasında asit ihtiyacımızı gideriyoruz bir nevi.


  • nihayet  (18.08.18 10:59:44) 
maden suyu cam şişede satılma zorunluluğundan dolayı pahalı. kızılay akmina vb markaların "büyük hacimli" plastik şişeleri de var ama tatları cam şişedeki gibi değil. plastik şişede halk dilinde "asidi" az geliyor. cam şişeninse üretim maliyeti, zincir maliyeti, ıskartası vb yüksek. mecburen pahalıya geliyor.


  • Tears of Devil  (18.08.18 11:27:33) 
Biz maden suyu bağımlısı değiliz arkadaşlar, günde küçük bir maden suyu içiyoruz ortalama. Almanya-Avusturya tarafına gidenler bilir, insanlar maden suyunu litrelik pet şişede alıp içiyor.

Ben soğuk maden suyunun dilimi ve boğazımı yakmasını seviyorum mesela. Sıcak bir günde dışarıdan eve girdikten sonra hemen bir tane içip ferahlarım.
  • inawen  (18.08.18 11:30:23) 
Piyasayi arttirmak gibi olmasin ama bedenim ruhum soda icin feda olsun. Ne demek sodaya para vermeye deger mi? Bedenimi satarim sodami icerim. Gunde 1 litreye yakin iciyorum. Cok mutluyum. Kopurtmesini seviyorum. Icimini, ferahlik hissini seviyorum. Sarikiz'in sisesini seviyorum. Yesilini seviyorum. Soda bu! Garsonun "sade mi" deyisini bile seviyorum. Soda icin kursun atan da kursun yiyen de sereflidir.


  • allah yazdiysa bozsun  (18.08.18 15:09:22) 
@allah yazdiysa bozsun

O kadar seviyosun ama adini yanliş kullaniyosun :( soda ve maden suyu farklı şey. Doğrusu maden suyu
  • nundu  (18.08.18 15:30:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.