[]

Breaking bad -anlam veremediğim bir nokta- spoiler içerebilir

-spoiler içerir-


Bilindiği üzere metilamin kullanmadan meth üretilemiyo, bunun içinde 5. sezonda walt ve ekibi treni soyarak yüklü miktarda metilamin çalıyolar.
ancak kafamda bir soru işareti var, jesse pinkman meksikaya cartele meth yapımını öğretmek için gittiğinde(gus ve mike ile birlikte) orda meth laboratuvarında çalışan adamlar metilamini kendileri ürettiklerini söylüyor ve hatta jesse'ye daha bunu bile bilmiyosun diye dalga geçmişlerdi.

sorum şu; her şeyi çok iyi bilen ve müthiş bir kimyacı olan walt neden metilamini kendi yapmıyor da bunun için bir tren soyuyor? kendisinden daha çaylak adamlar meksikada bu şeyi kendileri üretebiliyorken walt niye yapmıyor? burda bir mantık hatası var diyebilir miyiz?
ilk izlediğimde dikkat etmemiştim ancak 2. sefer bitirmek üzereyim dikkatimi yeni çekti.

 
breakingbad.wikia.com

kalite farkıdır elde edilen üründe. bir şeyi düzgün yapabilseler zaten bizimkilere ihtiyaçları olmazdı meksikalıların.
  • hasmetizm 2046  (17.08.18 17:32:55) 
Metilamin kontrollü bir madde, bunu üretmek için de kontrollü 5 madde lazım olsa işlerin daha da zorlaşır.

Ayrıca walt, gus'ın yanına geçmeden önce bir labı yoktu, arabada, evin bodrumunda, üretiyordu.

Meksikadakilerin ise tesisleri de büyük, üretim kapasiteleri de fazla olduğu için direkt elde etmek yerine kendilerinin imal etmeleri normal.

Koca dizide bir sürü saçmalık arasından bunu mu buldun yo lskdfjhgsdfg
  • kimlanbu  (17.08.18 17:56:38 ~ 18.08.18 10:42:15) 
hasmetizm 2046 + 1

Meksikalılarınki %96 püriteydi sanırım, Walt'ınki %98 o yüzden.
  • heritage  (17.08.18 22:51:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.