[]

Bu veriler kolon kanserine mi işaret eder?

Arkadaşlar merhaba. Babamın son bir aydır büyük tuvalet sorunu var. Tuvaletini zor yapıyor, yaptığında da çok fazla bir şey çıkmıyor. Tuvalete çıkmadan önce de sürekli bir ani terleme, tansiyon yükselmesi, darlanma, iyi hissetmeme, hafif sancı, hatta sıkıntısının artmasıyla birlikte bazen fenalaşma noktasına gelmesi durumu söz konusu. Fakat, tuvalete çıktıktan sonra rahatlıyor. Tuvaletini yapamazsa da sürekli bir sıkıntı huzursuzluk isteği içerisinde oluyor. Bugün dahiliyeye gittik ve test sonuçları aşağıda olduğu şekilde. Gaita testi pozitif çıkmasına rağmen diğer tüm referans veriler olması gerektiği aralıkta. Ancak şunu belirtmekte fayda var, babam kalp kapakçığı ameliyatı oldu ve coumadin kullanmakta. Ürolog amcamla telefonda konuştuk fakat branşı yettiğince ve hekimsel çıkarım yaparak bağırsaktaki kanın sebebinin coumadin'den kaynaklı bir kanama olabileceğini de söyledi. Hastane ile ancak tekrardan bayram sonrası konuşabileceğimiz, şu anda da doktora ulaşmamızın mesai vakti bitmesi sebebiyle mümkün olmadığı için burada fikirlerinizi almak isteriz. Babam için "evet kanserdir" demek mi gerekiyor yoksa kesin ve net bu cümle evet veya hayır şeklinde sadece ve sadece kolonoskopi ile mi çıkar? Şimdiden teşekkür ederim.



i.hizliresim.com

 
Hayır yahu ne kanseri. Gaita testi diş eti kanamasında bile pozitiflik verebiliyor. Bağırsakda polipde olabilir ya da ülserde olabilir. Tabi bunlar için kolonoskopi kesin sonucu verir.


  • goodman  (17.08.18 16:49:57) 
Kolonoskopi ile herşey belli olur


  • kanlakarisikyagmur  (17.08.18 16:59:28) 
@goodman, wc'ye çıkmakta zorlanma sebebi polip ve/ya ülser sebebiyle de olabilir mi? internette kolon kanseri belirtisinde dışkının sümüksü gibi olması sebebi de varmış. babam bugünkü test için verdiği dışkısının biraz sümüksü gibi olduğunu da söyledi. fakat ilk kez bugün böyle olmuş. diğer günlerde öyle değilmiş.


  • peepdurple  (17.08.18 17:29:06) 
Bu anlattiklarin irritable bsgirsak sendromuna benziyor. Bence korkulacak hicbir sey yok.


  • a summer day  (17.08.18 17:50:45) 
@a summer day, kesin sonucu kolonoskopi verecek gibi. direkt olarak kanser diyemiyoruz anladığım kadarıyla. çok teşekkür ederim.


  • peepdurple  (17.08.18 18:01:30) 
Sanmiyorum dostum bosuna endise yapiyorsunuz. Insallah da iyi seyler cikar


  • imelih  (17.08.18 18:07:22) 
İnternetten arastirma yapmayi bir kenara birakip bayram sonrasi tetkiklerinizi yaptirin. Su an okuyacaginiz seyler sadece kafanizi bulandirir. Her hastanin hikayesi baskadir.


  • brkylmz  (17.08.18 21:18:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.