[]

siteye kredi karti dolandiricisi dadandi, cozum onerisi?

selamlar. calistigim kurum icin sanal pos ile odeme aliyoruz.
bir suredir ara ara rastgele isimlerle
rastgele bilgilerle satis islemi geliyor.

son gunlerde ise abartti bunu yapan sahis.

savciliga avukat araciligi ile paylasacagiz tabi

ancak ben nasil bir onlem alabilirim sizce?
3d uygulasam yabancilar cekim yapabilir mi? bildigim kadariyla
cekemiyorlar.
captcha ise yaramaz cunku islem manuel oluyor gibi.

nasil bir onlem?

 
rastgele bilgilerle derken? kredi kartı bilgileri doğru mu ?


  • Sir Anthony Hopkins  (17.08.18 11:02:35) 
cekim oluyor. kart bilgileri dogru. biri dadanmis bir yerden ele gecirdigi bilgilerke sabotaj yapiyor


  • Yigitabi  (17.08.18 11:16:32) 
ip, ip grubu veya ülke bazında erişimler 3d ödemeye yönlendirilebilir.


  • mikro patlama  (17.08.18 11:32:12) 
benim de aklıma bu geldi, bin list api kullanarak yurt dısını mail order tutmak gibi. fakat az önce dikkat ettim bu şahsiyet honkong ve hollanda kartları ile de işlem yapmış. yani bu da artık geçersiz. fraud dedection aratıyorum ama adam manuel yapıyor napcam bilemiyorum. en iyisi komple 3d ye çevirmek.


  • Yigitabi  (17.08.18 11:40:28) 
http logları duruyorsa ,kişinin yaptığı işlemlerde Accept-Language ve User Agent verilerine bakarak unique birşeyler çıkartabilirsin belki.


  • Sir Anthony Hopkins  (17.08.18 11:51:08) 
Ya arkadaş deli olacağım nereden bulaştı bu. nereden ele geçirmiş kartları nasıl ele geçirmiş. genelde ilk 5 hane sabit, son 4 hane değişiyor. kafayı yememek elde değil


  • Yigitabi  (17.08.18 11:56:37) 
ilk 6 hane visa/mastercard'ın kurum kodu yani aynı bankaysa zaten aynıdır. ya da biri platinumdur biri golddur vs.

son 4 numarayı sorarlar ya bazen müşteri hizmetlerinde çünkü aynı kurum kodunda son 4 numara kesinlikle kişiden kişiye farklıdır.
  • inekadam  (17.08.18 12:05:47) 
Ben erişim yapılan IP adreslerinden bahsetmiştim, kart numarası değil.


  • mikro patlama  (17.08.18 17:39:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.