[]

Ek yerleştirmede taban puan sınırlaması var mı?

Sormak istediğim şu: benim ayt sayısal puanım 300 olsun, Bayburt üniversitesi diş hekimliği kontenjanı da 100 olsun. İlk yerleştirme ile bu 100 kontenjan dolmuş olsun. Ancak bunlardan 5 kişi kayıt yaptırmasın. Ben de bir yeri kazanmamış olayım. Ek yerleştirme kılavuzu yayınlandığında 5 kontenjanı görünce burayı yazmış olayım, ama puanı benden yüksek (en düşüğü bile 400 puan) sadece 4 kişi yazmış olsun. Şimdi önümdeki 4 kişi yerleştikten sonra beni de düşük olan 300 puanla yerleştirecekler mi yoksa belli bir taban puanı koruyup benden öncekileri alıp beni dışarıda mı bırakacaklar?




 
oranın taban puanından daha düşük bi puanınız varsa tercih edemezsiniz. örneklemek gerekirse, Bayburt diş 400 ile kapamış olsun, sizin orayı tercih etmek için sahip olmanız gereken puan 400.1


  • mehmed resad  (16.08.18 20:40:53) 
Senin istediğin gibi olması için 100 kişilik kontenjana 95 kişi yerleşmesi lazım. Yani taban puanı oluşmamış olması lazım.


  • infernalcadre  (16.08.18 21:53:34) 
Anladım. Daha açıklayıcı olması amacıyla yazıyorum: ilk yerleştirmede kontenjanın dolması şartıyla en son yerleşen kişinin puanı bölümün taban puanını oluşturur. Ek yerleştirmede artık o bölüme yerleşebilmek için oluşan taban puanın üstünde bir puana sahip olmak lazım.

Taban puan ise kontenjanın dolması ile belirlenir ancak. İlk yerleştirmede kontenjan dolmadığı sürece ek yerleştirme ile yerleşen en son kişinin puanı ne olursa olsun o kişi yerleşebilir ve artık taban puan bu son kişinin puanı olur.

Teşekkürler.
  • masmeleddin erdogan  (16.08.18 22:56:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.