[]

tütün içmek

Normal sigaradan ekonomik olduğu bir gerçek, vefakat daha sağlıklı mı? eşit derece zararlı mı? daha mı zararlı? (bu makaronlara doldurulmuş olanlardan bahsediyorum)




 
ilk olarak daha az kimyasal madde içeriyor diyelim.

bildiğimiz gibi sigaranın içinde şaraptan tut fare zehirine kadar bilmem kaç çeşit katkı maddesi var,tütüne yapılan işlem kükürtlemekten ibaret. tabi kükürtülü tütünün de rengi belli oluyor.

benim aldığım tütünün rengi koyu kahverengi senelerden beri aynı tütünü alırım, yani kükürtlü olanı da vardır elbet ama pek zannetmiyorum.

makaronların kalitesinden şüpheliyim bildiğin gibi eskiden merdiven altında üretiliyordu şimdi tekel bandrollü olarak üretiliyor ama hiç bir paket sigaranın kağıdı ve filtresi gibi kaliteli değil.

bazı makaronlar bildiğin defter kağıdı gibi kağıttan yapılıyor.

iyi sonuç almak için ya gizeh marka kaliteli makaron kullanman lazım ya da arap çarşafı denilen süper ince kağıtlara filtre ekleyerek kullanman lazım.,

arap çarşafının da orjinali var adisi var, orjinal olanı çok ince , sahtesi defter yaprağı gibi kalın.

o makaronlara doldurulmuş olanların da çoğunun içinin yarısı boş, o yüzdn kendin doldurmalısın.

ben tekel 2000 severdim tabi 2000 in 2000 olduğu zamanlar sonra askere gittim.

bi arkadaş vardı diyarbakırlı memlekete gitti geri geldi, tütün getirmiş. abi baktım bişey sarıyor bu, istedim bi tane bana da sardı bir içtim, ömrümde böyle güzel içimli bi şey görmemiştim kaldı ki aklına gelen piyasada bulunabilen tüm markalı aromalı, aromasız paket tütünleri, sigaraları da içmiştim(edirneliyim haliyle export ürünlere ulaşmamız çok daha kolay oluyordu)

işte 2005 te başladım hala tütün kullanıyorum, sigara sevmiyorum. içimi hoşuma gitmiyor.
  • killerbee  (16.08.18 14:50:07 ~ 14:56:14) 
sütten çıkmış ak kaşık değil ama kömür sobası paket sigaralar yanında winnie the pooh kalır.(sarma kağıtlarından bahsediyorum) makaron tütünün doğasına aykırı bence. tam keyif almak istiyorsan elle saracaksın.


  • bir sevgi faresi jamal  (16.08.18 15:20:11 ~ 15:23:12) 
@killerbee bildiğimiz gibi demişsin ama nereden bildiğini sorabilir miyim?
sigaranın içinde şarap yok.
fare zehri diye bahsettiğin şey arsenik ise toprakta bulunan kimyasalın bitki tarafından emilmesi şeklinde geçebilir ancak. fabrikada üretilmiş veya elde sarılmış olması ile alakası yok. zaten sigara alakalı ile birçok zararlı madde ya halihazırda tütünün içinde var ya da tütünün yanması ile ortaya çıkıyor. asıl sıkıntı bitkinin kendisi katkı maddeleri değil.
  • dracox  (16.08.18 16:59:29 ~ 17:00:04) 
bu güne kadar hangi sigara paketini açıp kokladıysam hepsinden buram buram şarap kokusu geldi, bu tür şeylerle marine ediliyor hazır sigaralar.

www.trthaber.com
  • killerbee  (16.08.18 17:15:12) 
Açıkçası daha az sentetik madde içeriyor demek daha az zararlı anlamına gelmez. 10 sene sigara içtim ve ben de sadece tütün içtim, keyifle de içtim, 1 ay önceyse bıraktım.

Şimdi şöyle bir araştırdığımda normal sigaraların tütünden daha zararlı olduğuyla alakalı bilimsel bir veriye pek rastlamadım. Öte yandan sarma sigaraların zararlarını açıklayan çalışmalar mevcut: tobaccocontrol.bmj.com www.ncbi.nlm.nih.gov www.ncbi.nlm.nih.gov

Hele ki o Bitlis tütünü, Adıyaman tütünü gibi açık tütünler ne idüğü belirsiz zehirler tabii. Paket sigaralar yine belli bir standarda göre üretilen zehirler ama o açık tütünler neyin nesi belli değil.

Yine de konu üzerinde bariz net bir cevap var denemez aslında ama böyle bir tartışma var ve şu anda en azından tütünün en az normal sigara kadar zararlı olduğunu söyleyebiliyoruz zannedersem.
  • soso  (16.08.18 17:45:41 ~ 17:51:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.