[]

AWS'den çok iyi anlayan var mı? (reserved instance ile iligli)

arkadaşlar selam bir sorum olacak. biraz kafam karıştı.

şimdi bizim 5 m3.medium instance'ımız,
1 tane t2.small instance'ımız var.

biz bunları on-demand olarak ödüyorduk.

ardından 2 gün önce; "reserved instance" satın alarak buradaki maliyeti düşürmek istedik.
yine 5 tane m3.medium ve 1 tane t2.small instance aldık. (bir de rds'ler falan var, onları da reserved olarak çevirdik)

hiç ön ödeme yapmadan geçiş yaptık biz.
aws'nin sitesinde falan yer alan bilgilere göre şöyle diyor: siz reserved aldığınızda, bu reservedlara ödediğiniz para, on-demand instance'lardan düşülecektir. (çeşitli hesaplama metodları ve caseler anlatıyor)

ancak bugün ben billing dashboard'a girdim.
ve resmen masraflarımız artmış gözüküyor? bunu hiç anlamadım?

ay sonu besklenen tutar 1183 dolara çıkmış durumda.
ben reserved alana kadar bu beklenen tutar 900 dolar civarındaydı.

bir şeyleri yanlış mı yaptım?
yoksa ilk böyle gösterip, ay sonu faturalandırırken reserved instance'daki faturaları, on-demand'den düşüyor mu?

biraz panik oldum açıkçası.

 
kritik konu. aynı şekilde aws ye sor bence direkt.


  • pgup  (16.08.18 11:42:07) 
soyle oluyor, reserved tutarin belirli bir oranini ilk iki faturaya yansitir aws. diger faturalarda daha dusuk odeme yaparsiniz. sorun yok yani rahat olun :) amazon herhangi bir yanlislik oldugunda sakkadanak diye geri odeme yapiyor zaten.


  • tahtakafa  (16.08.18 13:02:18) 
bu arada ek olarak kullanmiyorsaniz eger spot instance kullanmanizi tavsiye ederim. sadece ihtiyac oldugunda otomatik calistirip diger zamanlar otomatik kapatarak ciddi tasarruf elde edebilirsiniz.


  • tahtakafa  (16.08.18 13:05:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.