[]

Kitaplık Yaptırmak

Sevgili Romalılar,

Evimizde şirin mi şirin bir kolon var ve o güzel mi güzel bir boşluk yaratıyor 100x40 olacak şekilde. şimdi diyoruz ki o kısma bir kitaplık olsa tam sığacak şekilde. Ama biraz da boylu olsun istiyoruz. Aşağıda bıraktığım linktekine benzer bir şey arıyoruz 100x30-40x240 gibi ebatlarda. Nereden buluruz kime yaptırırız bir fikri olan var mı? Yer istanbul efenim.

www.ratolye.com

 
Nato yolu üzerinde bu tip masif ahşaptan ürünler görüyorum sürekli. Bir bakabilirsiniz. Modoko camisini sağınıza alıp nato yolu üzerinde aşağıya doğru giderken sağlı sollu marangozlar, ahşap ürün satan yerler var.

O yol üstünde studiomod diye bir mağaza var internetten bir bakın sizin istediğinize benzer şeyler yapıyorlar.
  • goodman  (16.08.18 01:12:57 ~ 01:18:43) 
daha bugün kendime masa yaptım. kereste fiyatları almış yürümüş :( silinince 3.5 * 8 mm olabilen silinmemiş kerestenin boyu (3m) 21 tl. silinmiş hali 45 tl. boyut kalınlaştıkça aşağı yukarı 1.3-1.5 çarpanıyla fiyat'ta büyüyor. o raflar eşek kadar para yani... demiri desen o da zor, ince iş sonuçta. astarı yüzünden pahalıya gelebilir. bunun bir de ustalarla uğraşması var. iyi düşün derim :/


  • Tears of Devil  (16.08.18 01:13:36) 
saf masif yerine suntelem tadında şeylere de açığım ahşap kaplıyorlar falan. yoksa evet ciddi masifler baya para eder :/


  • ManikD  (16.08.18 08:14:38) 
Linkteki ürünün fiyatı uygun aslında, ben bu işin membasındayım :)

Kendiniz yaparsanız elbette daha ucuza gelir, ama birilerine yaptırmak isterseniz bundan ucuza asla çıkmaz.

Bak hemen şimdi bir fikir geldi, demir işini bertaraf etmek ve işi ucuzlatmak için şöyle yapabilirsiniz;

gerekli ölçüde rafları kestirip kafalarına ikişer delik açıp bu deliklerden halat geçirerek yukardan aşağı salınımlı montaj yapabilirsiniz.

Yani kenarları demir değil de halat olacak şekilde, ya da kenarları da yine masif olabilir.

İlla demir olsun hem de ucuz olsun dersen şöyle de olabilir;

iki boy köşebent alınır demirciden, ikiye bölünür 4 adet köşebent kalır elinde. Her raf hizasına denk gelicek şekilde köşebentler delinip raflar oradan vidalanabilir. Kaynak işi çıkmayacağı için kendiniz de yapabilirsiniz.

Komple suntalam yapacaksanız daha da ucuzlar.
  • John Bloor  (16.08.18 09:46:21) 
@john farkındayım bence de gayet makul ama boydan kaybediyor. Şimdi mersinde falan bide adamlar istanbula getirtmek ne bileyim emin olamadım. O yüzden istanbuldan yer sordum.

Önerdiğin yapma işi de çok makul aslında. düşüneyim ama kovalayacak insan gerek onun içinde. araba vs. olmayın ha deyince oraya ha deyince buraya gidemiyor insan. ama fikir süper sağ olasın
  • ManikD  (16.08.18 12:52:28) 
Valla fikir benim de hoşuma gitti kendime yapabilirim :)


  • John Bloor  (16.08.18 14:17:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.