[]

Şnorkelden anlayanlar

>> Decathlondan yüzme şnorkeli diye bir şey aldım. Diğer şnorkellerin aksine önden takılıyor borusu. Videosunu aşağıda.

www.youtube.com


>> Ben bunu tahtayla bacak çalışırken (bir yandan nefes almaya çalışıyorum haliyle) yüzümü tamamen suyun içine sokarak ilerlemek için aldım aslında. Harika bir şey, gerçekten iyi nefes alabildiğim için hiç yorulmuyorum nerdeyse. 1 saat 20 dakikayı geçmiş antrenman, ben farketmemişim bile. Kulaçlı yüzmede de kullandım.

>> Neyse bunu takıyorum bir de gözlüğü takıyorum. Gözlük burunu kapatan cinsten değil. Bu şnorkelle ağızdan nefes alıp veriyorum. Buraya kadar her şey yolunda. Burnumu da arada baloncuk çıkarmak suretiyle nefes vererek rahatlatıyorum. Bir saat 15 dakika civarı böyle çalışıyorum. Ayy soruya gelemedim.

>>Sorum şu şnorkelle yapılan ve ağızdan nefes alıp verilen bu antrenmanın bi zararı olur mu? Yazlık yerlerde saatlerce şnorkelle takılan dayılara aşina olduğum için bir sıkıntı olmaz gibi geliyor. İkinci soru burnuma yüzücülerin kullandığu klipslerden alsam nasıl olur? Arada burundan nefesi vererek devam etmek daha mı doğru?

 
Şnorkelde verdiğiniz havanın bir kısmını tekrar içinize çekersiniz. Bu borunun içindeki ölü alandır.

Düzgün bir şnorkelde hem nefes direncini azaltacak kadar çapı büyük, hem de bu ölü alanı minimize etmek için küçük yapılır.

İyi bir şnorkel ile bahsettiğiniz sürelerde sorun olmamalı. Zorlandığınız fark edersiniz zaten.

Ama yine de şnorkelsiz yüzmek kadar kondisyona faydası olmaz. Vücudun sınırlı hava ile antremanı dayanaklılığınızı daha çok arttırır gibi geliyor bana.

Burun kısmı tamamen keyfi.
  • burfak  (16.08.18 07:23:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.