[]

Dışarda yemek

》》merhabalar, sağlıklı beslenmeye özen gösterenler ve kilo vermeye çalışanlar dışarda ne yiyorsunuz? Klasik avm mekanlarını düşünelim. Ramizde ızgara tavuk fileto, salata ve yogurttan oluşan menü var.Mantıklı geldi.Tavuk dünyası nasıl mesela bu açıdan?Tavuk artı bol salata.Genelde öğünlerim evde oluyor fakat zaman zaman dışarda olabiliyorum. Ne yesem diye kafama takılıyor.Normalde carls jr,arbys vb affetmem de yemiyorum artık.




 
Eğer Tavuk dünyası varsa bulunduğum yerde mutlaka ilk tercihim o olur.
Tavuk + bol salata (makarna / patates istemiyorum)
Yoksa ızgara yiyebileceğim bir yer.

Hiçbiri yok sadece fast food var ise yememeyi tercih ediyorum.
  • mutekebbir  (15.08.18 14:31:05) 
Edit:veya yerine ve yazmışım yukarda. Kilo vermeye ihtiyacı olmayıpta, sağlıklı beslenmeye çalışan kişiler var,anladık.Birileri üzerine gelmeden söyleyeyim dedim.

Tavuk dünyasında acaba tavukların sosu kaloriyi çok artırır mı?
  • ırene adler  (15.08.18 14:37:06) 
klasik avm'lerde bile sağlıklı yemek yenecek bir sürü yer oluyor. ilk aklıma gelen

- ızgara yapan herhangi bir yer
- midpoint, kirpi tarzı yerler (özellikle başlangıçlar kısmında hem sağlıklı hem doyurucu baya şey oluyor)
- sushico
- starbuck's (salata)
  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (15.08.18 14:42:01) 
Bence o soslarda yüksek kalorili şeyler vardır.
İçeriği bilmiyorum, tamamen tahmin.

Şöyle örnek vereyim;
Normal zamanımda: sosluları yerim.
Diyetteyken sadece şefin tavası yerdim onda sos yok gibi diye.
  • mutekebbir  (15.08.18 14:42:56) 
dışarıda tavuk yemem, eve de belli zamanlar sadece organik/köy tavuğu falan alırım. AVM tarzı yerde ızgara et ya da yine ızgara balık yapan yerden takılırım. Duruma göre sulu yemek yapan Kayseri bilmemnesi isimli yerlerden gözüme hoş gelenler ile de takılabilirim (sağlıklı gibi görünen bu ev yemeği tadındaki yerlerde de özellikle monosodyum glutamat, rafine şeker gibi zararlıları sulu yemeklere farkettirmeden dayayabileceklerini düşünerek son tercih yapmaya çalışırım).

Kişisel olarak, belli sağlık problemleriniz yok ve gün içinde başka karbonhidrat alınmadı ise lavaş dürüm muhabbetlerini de severim, ama içine neler girdiğini bilmem, görmem lazım, sosla falan işim olmaz, saf döner ya da ciğer+salata favorimdir.
  • candanag  (15.08.18 14:58:10 ~ 14:58:25) 
ben asla tatlı, çikolata, dondurma türevi şekerli gıda tüketmiyorum. yalnızca meyve. koladır meyve suyudur şekerli hiçbir şey yok. kalori almam oldukça zorlaşıyor bu şekilde, dolayısıyla karbonhidrat marbonhidrat düşünmeden rahatça yiyorum istediğimi.

fast food yemem ürünler doğallıktan oldukça uzak olduğu için.

dışarıda tavuk da yemem zorda kalmadıkça, hormonlu hep.

avm'lerde sulu yemekçi varsa orada yerim, yoksa lahmacun-pide yerim, et döner yerim belki düzgün bir yerse, hafif fast food'a girse de.

biraz daha gelişmiş yemek bölümüne sahipse avm, ızgara ürünler yerim
  • tejeve  (15.08.18 15:04:15 ~ 15:05:40) 
Köfteci Yusuf gibi yerlerde köfte/sucuk v.b ürünlerle yanında ikram olarak verdikleri salatayı yerim. Getirdikleri ekmeği yemiyorum. Zaten etin yanında herhangi bir şey vermiyorlar, sadece et yiyorsun. Sonra da şekersiz çayımı içer çıkarım. Kısacası et+salata olayı ekmek ve şekerli/gazlı içeceklerden uzak durdukça ideal.


  • Abdurrahman  (15.08.18 15:08:12 ~ 15:09:06) 
sırasıyla; tavuk dünyası, pidem, lahmacuncu.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (15.08.18 15:09:37 ~ 15:10:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.