[]

havuzda yüzerken sıkıntıdan ölmek

git-gel, git-gel, git-gel dünyanın en sıkıcı şeyi havuzda yüzmek olsa gerek. yüzerken bir şeyler düşünüyorum bu sefer çok düşününce attığım turu unutuyorum falan. yüzerken sıkılmamak için neler yapmak lazım? 3 senedir yüzüyorum ve kesin kararımı verdim; en sıkıcı spor yüzmek:(




 
yarışa döndür, süre tut, kendini zorla, farklı tarz yüzmeye çalış, dalarak yüzmeye çalış...


  • Bruce  (15.08.18 13:15:19) 
sıkılmamak için her havuza girdiğinde, aynen girdiğin gibi geri çık asla sıkılmazsın o zaman. bunu her havuza girdiğinde tekrar edebilirsin.


  • omembo  (15.08.18 13:25:14) 
süngerlerden al ayak çırpışı yap
el paleti al onunla da git. böyle böyle turlarken değişiklik olur sıkılmazsın

  • lcha  (15.08.18 13:28:32) 
ona bakarsan koşan adam da aynı. bisiklete binen de vızvızvız pedal çevir allah çevir. spor salonunda tek başına çalışan da halteri indir kaldır indir kaldır.

başka sporda, sporu eğlenceli hale getiren ne yapılıyor ki?

denemedim ama şöyle bir şey önerebilirim: www.sony.com.tr
  • kibritsuyu  (15.08.18 13:30:29) 
Bence motivasyon eksikliği yaşıyorsun. Kendine bir hedef yok. Hedefe ulaşmaya çalışmak büyük bir bir motivasyon sağlıyor. Yarışlara fln hazırlan.

Edit: ben yukarıdaki sony walkman'i denedim. Birincisi sesi çok az geliyor, ikincisi düşündüğüm gibi olmadı, koşarken müzik dinlemek gibi olmadı yani. Hem rahatsız etti, sürekli çıkacak hissi oluştu, hem de yüzerken kontrol etmek zor geldi, şarkıları falan değiştirmek. Bir süre sonra sattım.
  • peggy  (15.08.18 13:35:59 ~ 13:39:27) 
spor yaparken podcast dinlerdim ben.
eğer bu sony'nin su altı walkmenlerinden randıman alacağınızı düşünüyorsanız müzik yerine podcast yüklemenizi tavsiye ederim.

  • teritori  (15.08.18 13:51:16) 
Bisiklet sürmekle yüzmek ya da koşmak aynı kulvarda değil bence. Havuzda yüzmek gerçekten sıkıcı olabiliyor. İki hafta önce Alp dağlarına karşı, çok güzel manzaralı bir yerde, bir havuzda yüzdüm ve orada bile 20 dk yüzebildim. Denizde yüzmekten çok daha sıkıcı havuzda yüzmek. Sürekli yeni hedef koymadan üç sene nasıl yüzdünüz?

Yeni bir spor dalı deneyebilirsiniz.

Bisiklette yaptığınız hareket evet aynı ama rotaları değiştirebilirsiniz. Aynı rotada bile bir gün yağmur yağar, bir gün müzik festivalinden sesler gelir, ya da mevsimlerin değişimini fark edersiniz. Sonuçta yolda hep bir yenilik, farklılık oluyor -iyi ya da kötü. Her şeyden çok çabuk sıkılan biri olarak bisikletin yeterince farklılık sunabildiğini düşünüyorum.
  • buf-e kür  (15.08.18 13:53:43 ~ 13:56:05) 
bisiklet ve koşu da yapıyorum yıllardır. hiç sıkılmıyorum onları yaparken. hele bisiklet bambaşka bir dünya zaten. bisiklet ve koşuda sürekli bir yenilik sürekli bir farklı şeyler görme var. havuzda o yok kapalı hücrede volta atar gibi gel babam-git babam.

sony walkman var bende arkadaşın dediği gibi havuzda rahatsız ediyor. tedirgin hissediyor insan.

motivasyon kaynağım kalmadı evet. kilolardan kurtuldum, oldukça fit oldum vs. şu an hiçbir motivasyon kaynağım yok. bisiklet ve koşu için sürekli kendimi geliştiriyorum ama havuzda takip etmiyorum hiç çünkü hedefim yok.

boğaziçi yüzme yarışına katılmayı düşünüyordum bir ara ama onun seçmeleri için de phelps performansı istiyorlar o yüzden vazgeçtim.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (15.08.18 13:56:06) 
Boğaziçi yarışının elemelerinde Phelps performansı istemiyorlar yahu:) Bu sene en son kaçla aldılar bilmiyorum ama 800mt'yi 15-16dkda yüzmek yeterli gelir erkekler için.
3 senedir yüzen bir insan da hayli hayli geçer elemeyi.

Ben önümüzdeki sene katılmayı planlıyorum. Bence inanılmaz bir deneyim.
Daha 1 sene var. Bence hedef olarak bu yarışı koyabilirsin:)
  • peggy  (16.08.18 10:52:40) 
Havuzda yuzmek bu zaten. Bir ileri bir geri baska bir sey yok, havuzda nasil vakit geciriyorsunuz anlamiyorum:)

Kosmak, bisiklet surmek, salonda bari indirip kaldirmak cok farkli seyler. Hicbiri havuzda yuzmek gibi tekduze degil.
  • stavro  (16.08.18 10:55:47) 
peggy +1

anlam kazanmış olur. hedef iyidir.

hem 800 metrede dakika tutarken saniyelerin önemi var. mecbur dönüşlerde takla atıp dipten uzuyorsun 4-5 metre. toplamda nerden baksan 1 dakika kazandırır. e içinde takla olan şey de eğlencelidir hehe.
  • onemoremile  (16.08.18 10:57:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.