[]

Gözlük kullanmak- miyop

Son 1-2 senedir uzagı gormekte zorlanmaya basladim. Normalde cok cok iyiydi gozlerim belki ondan bana garip geldi. Doktora ilk gittigimde miyop degilsin normal gozlerin demisti. Bu sene iyice artti gibi geldi artik tvdeki yazilari falan da okuyamiyorum.

Bu gün gittim doktora. 0,50 miyop, onemli degil dedi. Gozluk yazdi ama kullanıp kullanmamayi sana bırakıyorum dedi. Şimdi, bence hiç normal görmüyorum. 0,50 boyleyse 3-4 derece olanlar hicbir sey gormuyo galiba. Neyse, gözlük kullanmalı mıyım sizce? Kullandıkca artar diyenler var, kullanmazsam ilerler mi dedim ilerlemez dedi doktor. Kafam karıştı :/


 
belli bir yaşa kadar, taksan da takmasan da artacak, muhtemelen 1.50'ler civarında senin durmuş olur. yine de doktora soracaksın burada ki insanlara değil. hadi bye.


  • omembo  (15.08.18 13:41:56) 
gözü bozuk bir insan olarak kullanma diyorum. araba sürerken bile sorun cıkarmaz 0.50. gözü 0.50 olup gözlük kullanan insanlara hayretle bakıyorum. sadece mesela ogrenciysen derste tak bence. onun dısında gerek yok. tv yi goremiyorum diyorsun ama yine yazıyı okuyabiliyorsundur. tıbbi kaynak: yok


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (15.08.18 14:47:16 ~ 14:47:44) 
Evet 3-4 numara gözü bozuklar yolda yürürken bile zorlanır. Onlardanım. Tökezleyerek yürümemin gözlük takmamamdan dolayı olmasını sonralardan anlamıştım.
Gözlük tedavi etmez, göz ilerlemesini durdurmaz veya geriletmez veya ilerletmez. 3d gözlük gibi düşünün o an ihtiyacınızı karşılar o kadar. Göz bozukluğu genetik, bir hastalık sonucu veya kimyasala maruz kalma nedeniyle olur. Mercek etkisiyle değil.

  • filipis  (15.08.18 21:45:53) 
gozlukluler dernegine hosgeldin.

miyop oldun mu artiyor yildan yila. ya cizdireceksin, ya da gozluk takacaksin. yani, su an senin gozlerin 0,5 miyop ve hep boyle kalacak veya azalacak degil. cozumunu soyledim.

gozluk takmak insana farkli bir hava katiyor ayrica. gelecekte herkes gozluklu olacak zaten. yalniz degilsin.
  • Leonardo~Da~Vinci  (15.08.18 22:17:02 ~ 22:18:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.