aynı ben. o kadar demirsizim ki şu an battaniyeyle oturuyorum. çayla, ciğerle, pekmezle olacak şey değil. benim doktorum pekmezle demiri bir puan yükseltmek için bir yıl her gün litre içmen lazım demişti. ama gene de beslenme tabi ki önemli. kan yapıcı şeylerden sonra çay ve süt ürünleri tüketmemek, ciğer, dalak, böbrek sakatatları ve bakliyatları bolca tüketmek gerek. en azından plasebo etkisi yapar.
size sadece kan tahlili mi yapıldı? bu tarz demir anemilerinde kolonoskopi ve endoskopi ile mide ve bağırsaklarda kaçak olup olmadığına bakılıyor.
size tavsiyem bir üniversitenin ya da araştırma hastanesinin hematoloji bölümüne gidin. bütün testlerinizi orada yaptırın, akdeniz anemisi için de test yaptırın. kolonoskopi ve endoskopi de yaptırın.
ha ben 3 yıl boyunca gittim, noldu, sonunda sadece kansız çıktım. gerçi şükür tabi.
0