[]

İş yasası ile ilgili soru

Burada iş yasasıyla ilgili bilgili hukukçular varsa bir sorum olacak.

internet üzerinde şöyle bir ibare buldum;

"Sözleşme, tarafların fesih bildirimi ile sona erecek şekilde kararlaştırılmış ve
her iki taraf da bildirimde bulunmamış ise TBK.md.430/IV uyarınca sözleşme
belirsiz süreli iş sözleşmesine dönüşmektedir."

belirli süreli iş sözleşmesinin süresi dolduktan sonra ne kadar bir süre içinde sözleşme tekrar uzatılmazsa, sözleşme belirsiz iş sözleşmesine dönüşür gibi bir sorum var.

tazminat paracıklarının peşindeydim de, ondan bunlar hep.

 
"Belirli süre" içerisinde feshedilmediyse baştan itibaren belirsiz süreliye dönüşür. Yani belirlenen süre bittikten sonra 10 gün, 30 gün geçsin de yine feshedilmezse belirsiz olsun gibi bir durum yok. O süre içerisinde feshedilmediği takdirde doğrudan belirsize dönüşür.


  • okuyamıyom ben ya  (14.08.18 12:02:32) 
Net bir sure yok. 1 hafta nile devam ettiyse bastan beri belirsiz süreli olur.


  • rusyalı kozmonot  (14.08.18 17:33:19) 
özel kurumda öğretmen değilseniz yukarıdaki arkadaşlar +1


  • damla sakızlı dondurma  (14.08.18 17:42:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.