[]

askerlik bakaya hakkında yardımcı olabilecek

abilerim ön lisans mezunuyum. iki senelik tecil hakkım aralıkta bitiyor. planım, açık öğretimden herhangi bir lisans bölümü yazmak, seneye dgs ile örgün eğitime geçmekti. ben büyük aptallık etmişim. tyt sınavına girdim sadece aöfe bölüm yazmak için, fakat lisans bölümleri için ayt sınavına da girmek gerekiyormuş. şuan sanırım sadece iki senelik bölümleri yazabiliyorum ki bu da bildiğim kadarıyla askerlik tecili için işe yaramıyor. internette bakaya hakkında biraz araştırma yaptım. benim tecilim 12. ayda bitiyor. seneye kasım celp dönemine kadar bakaya kalıp (6 ay gibi bi süre sanırım) sınava tekrar girip lisans bölümü yazsam, askerliğim tecil edilip eğitimime devam edebiliyor muyum? yani ne yapmalı ne etmeli ? yardımcı olursanız çok sevinirim.




 
bakaya değil yoklama kaçağı olacaksınız 6 ay kadar. Sonrasında okul kaydı ile askerlik tecil olur. 600 lira civarı da bir ceza gelir.


  • goodman  (14.08.18 08:00:07) 
çok güzel haberler.. peki diyelim yoklama kaçağı durumunda polis çevirdi işlem yaptırdı bu durumda ne oluyor? bi de bugün gidip şubeye danışmalı mıyım?


  • toma suyu  (14.08.18 08:41:58 ~ 08:42:26) 
aofye kayıt olmak için askerlik durum belgesi istiyorlar. kaçak adamı kayıt etmezler. diğer unilerde de isteyenler var. aof istiyorsan neden dgsye girmedin ? üçüncü sınıftan başlarsın. diğer türlü birinci sınıftan başlarsın.

en güzeli askerlik şubesiyle konuşmak. yardımcı oluyorlar. ben lisans okumak istiyorum, çözümü var mı ? dersen yapılacak bir şey varsa illa ki yardımcı olurlar.
  • Neill  (14.08.18 09:54:28) 
seneye dgs ile örgüne geçeceğim için yazmadım, bu sene idare etsin diye herhangi bi bölümü yazacaktim sadece.


  • toma suyu  (14.08.18 10:20:24) 
29 yaşın altında olduğun sürece her türlü kayıt olursun. Aöf'e kayıt olacağın zaman askerlik şubesine gidiyorsun durumu anlatıyorsun. Senin askere alma işlemlerini başlatıp sonraki celpe kadar tecilliyorlar. Sonra kaydını yaptırıp ek-c2 ile askerlik şubesine gidiyorsun.


  • goodman  (14.08.18 10:46:54) 
goodman +1

tabi bu süreçte yoklama kaçağı kaldığın süre için ceza kesiyolar.
  • yuto  (14.08.18 14:27:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.