[]

demokrasi çelişkisi

türkiyenin mevcut haline baktığımda "bize müstehak" diye avutuyorum kendimi. açıkçası bir kesimin pişmanlıkları içimi rahatlatıyor. ne var ki yarın öbür gün millet pişman olup benim de desteklediğim bir şekilde yönetilmeye kalkarsak en çok sevinen yine ben olacağım. kendimi mi kandırıyorum acaba "oh olsun" diyerek? öyleyse de çok acı değil mi? ve akıl sağlığını korumanın başka bir yolu mümkün mü?




 
ben de mustehak diyorum ve de uzuluyorum. ekonomi uzuldugumu gorup duzelmiyor maalesef, dua ile de duzelmez.

her seyin belli usulu, kurali vardir. ekonominin de ayni sekilde. insanlik bu bilgiyi kusaktan kusaga aktardi. belli yollar katedildi, ne yapilip ne yapilmamasi ogrenildi. bunlari hep tecrube ile kazandi insanlik. yani demem o ki, turkiye oyunu kurallarina gore oynamadigi icin tokezledi. her isin bir usulu var, duzelmesi icin ne yapilmasi gerektigi, cozumleri var. uygulaniyor mu? hayir. adamlar isi inada bindirmis.

krizi en az zararla atlatmamiz dilegiyle.
  • Leonardo~Da~Vinci  (14.08.18 01:32:56 ~ 01:33:44) 
Acemi arti 1.

20 milyon kisi sosyal yardimla geciniyor. Kriz en cok lattesini icen, tatile mykonos'a giden, PlayStation 4 oynayan, beyaz yaka okumus muhalif orta kesimi etkiliyor. Digerlerinin hakikaten dolar 20 tl olmus umurlarinda degil
  • baldur2  (14.08.18 02:27:30) 
20 milyon kişi -ki nüfusun %25'ine tekabül ediyor- sosyal yardımla geçinebiliyor ve batmamışız ha.

mevcut konjonktür, bu %25'lik kesimin zaten kıt kanaat geçindiği, üst tabaka diyebileceğimiz diğer %5-10'luk kesime bir şey yapamayacağını anladığı, kalan orta sınıf diyeceğimiz kesimden intikam alma süreci. amerikada da öyle, memleketimizde de.

evet krizden en çok orta sınıf etkileniyor, sayısı azalacak ama çoğunluğu bir şekilde krizi atlatacak. belki standartları düşecek ama yine de toparlayabilir durumda, ancak yine %25 değil de artık %35-40'a çıkmış kesim sosyal yardımlarla hayatını devam ettirmeye çalışacak. bu model sürdürülebilir bir durum değil. sarmal olarak çöküşe götürebilir.

çıkış yolu : ekonomide yapısal reform, bağımsız yargı, katma değerli üretim
  • altinci nesil caylak  (14.08.18 12:02:54) 
altinci nesil caylak

neye sasirdin kanka? turkiye'deki hayvani vergi oranlari baska nerede var. 10 bin tl brut maas alan adam 7 bin lirasini gelir vergisi, otv kdv diye devlete veriyor. devlet de 1000 lirasini fakire dagitiyor iste.
  • baldur2  (15.08.18 05:18:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.